Frituurpan veroorzaakt woningbrand, brandweer weet erger te voorkomen

Zaterdag kwam er aan het eind van de middag een melding binnen van een keukenbrand aan de Middenweg in Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een brand in de Anemoonstraat. 

De brandweer uit Roelofarendsveen, Rijpwetering en de ladderwagen uit Leiden zijn ter plaatse. Bewoners staan buiten. De OVD is ook aanwezig. De brand ontstond in de keuken. Een frituurpan bleek de oorzaak, aldus de brandweer. De brand is vervolgens overgeslagen naar de afzuigkap. 

De brandweer kreeg de brand rond 18:00 uur onder controle. "Snel ingrijpen van de brandweer heeft voorkomen dat de brand kon overslaan naar de woonkamer en de bovenverdieping. Gelukkig geen gewonden", meldt de brandweer. 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.