Golfclub Liemeer
Advertorial Sport

Fundraisingsactie G&CC Liemeer groot succes: onderhoud Paragolfer zekergesteld

Op zondag 18 april in de loop van de middag was het een mooie bedoening op de golfclub. Met lekker weer, veel zon en Griekse muziek op de achtergrond, waanden veel deelnemers aan de fundraisingsactie zich al winnaar van de eerste prijs: een week verblijf in een luxe villa op Kreta. Sommigen hadden niet veel kans: ”Tsja, niet zo best, maar ja, ik heb mijn best gedaan en het gaat toch om het goede doel?!”

John Kakakis is pro bij Golf- &Country Club Liemeer en moest, om zijn diploma te halen, een wedstrijd organiseren. “Maar dat gaat nu niet en daarom deze ’nearest to the pin-challenge’: wie op de Bovenlandenbaan een bal vanaf de tee-box op baan 1 dichtbij de hole sloeg, maakte kans op één van de drie fraaie prijzen. Ieder kon 3 ballen bij mij kopen voor € 5,00 en de gehele opbrengst komt ten goede aan onze Paragolfer, een speciaal voor golfers met een beperking, ontwikkelde elektrische rolstoel met een sta-op-lift (en gordels op de hoogte van heup en scheenbenen), waardoor het de golfer met een lichamelijke beperking mogelijk maakt om rechtop te blijven staan, zonder te vallen.''

Met de ’terreinrolstoel’, voorzien van brede banden, kan de golfer op de centimeter nauwkeurig achter zijn bal gaan staan. Mede dankzij een anonieme gift van €500,- werd het streefbedrag (€2000,-) ruim overschreden. Deelnemers konden zich van tevoren aanmelden, maar Sal Leakat en zijn vriend Tiret, beiden lid bij Golfcentrum Amsteldijk, wilden Golfclub Liemeer toevallig vandaag eens van dichtbij bekijken en hier ’een rondje golf lopen’. Zij vielen met hun neus in de boter, kochten ieder 20 ballen voor het goede doel en konden direct ’aan de bak’.

Tiret Dewnarain: Als ík de eerste prijs win, geef ik die aan hem” en wijst naar Nick van Yperen, voor wie de Paragolfer onmisbaar is. Kakakis is dik tevreden. “De samenwerking met mensen van de G-golf-commissie was erg prettig, mensen vonden ook de challenge leuk om te doen en het belangrijkste: met de opbrengst (€ 2500) kunnen we voorlopig vooruit om de Paragolfer goed te onderhouden.”

De eerste prijs (een week in Villa Greco op Chersonisos) is gewonnen door pro Arjan van Houten, met een afstand tot de hole van 8 cm. De tweede prijs (dinerbon van €100 van Zorba de Griek) is voor Rene Jansen met 28 cm. En de derde prijs (3 gratis golflessen van John) is voor Duncan Wijk met 34 cm.

Ook eens golfen op Liemeer? Bekijk de vele mogelijkheden (ook om te lessen) op: www.golfclubliemeer.nl

Loek Sassen


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.