Renovatie Drechtlaan Leimuiden

Gedragscode Natuurinclusief bouwen ook van kracht in Kaag en Braassem!

Woondiensten Aarwoude houdt zich keurig aan de NOM Keur, een landelijke gedragscode voor Natuurinclusief bouwen waarin onder andere woningen die een '0 op de meter renovatie' ondergaan standaard worden voorzien van nestkasten voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Met als doel dat deze beschermde soorten daardoor makkelijker een nestplek vinden en om nestelplaatsen die in woonwijken door renovatie verloren gaan ruimschoots te compenseren.

De gedragscode zorgt er voor dat Natuurinclusief renoveren en bouwen standaard voorziet in voldoende nestelgelegenheid, er zijn zowel met Gierzwaluwbescherming als met de Huismus Bescherming gedetailleerd uitgewerkte afspraken gemaakt wat betreft de juiste maatvoering en plaatsing van de verschillende geïntegreerde type nestkasten. Hierdoor wordt zoveel mogelijk aan de eisen die vogels en bijvoorbeeld vleermuizen aan hun broedplaats stellen voldaan.

In Kaag en Braassem betreft het honderden nieuwe nestelplekken die worden gecreëerd. In Leimuiden is op deze manier al een hele energie neutrale woonwijk opgeleverd en in Woubrugge wordt momenteel hard gewerkt om diversen woonblokken te verduurzamen.

Ook Stichting MeerWonen metselt bij nieuwbouw meestal nestelstenen in zoals bij de nieuwbouw bij de voormalige Gerardusschool ook gaat gebeuren. Ze gaan in de toekomst bij renovatie en nieuwbouw projecten ook volgens de gedragscode natuurinclusief werken. Stichting Groen Licht is verheugd over deze grondige aanpak en hoopt dat hierdoor de stadsvogel populaties die nog vaak in de wat oudere woonwijken voorkomen gehandhaafd blijft, of zich mogelijk zelfs nog verder kan uitbreiden!

Bron: Stichting Groen Licht


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.