OC Juliana

Geen corso, wel kermis tijdens Veense feestweek

Tot vrijdagavond had het comité de hoop en het geloof dat er zeer veel mogelijk was, desnoods met nog meer aanpassingen en extra regels. Er was al veel voorbereid en de organisatie is tot veel bereid om een ouderwetse feestweek te organiseren.

Maar de boodschap was hard en duidelijk. Er wordt tot en met 19 september geen enkele ruimte gegeven aan grote evenementen. Daarnaast zijn ook de aangekondigde versoepelingen vanaf 20 september uiterst onzeker. Het besluit daarover valt pas op 17 september. Verplaatsen van de Oranjefeesten is daarom, los van de praktische onmogelijkheden, helaas geen optie. Maar ondanks de zeer teleurstellende persconferentie is het Oranjecomité verheugd te kunnen melden dat veel onderdelen wél doorgaan en gaan ze voor een bijzonder gezellige feestweek!

Gelukkig is er bij alle onderdelen die het Oranjecomité organiseert (zo mogelijk) een alternatief voorbereid. Hierdoor kan ook mét de anderhalvemeterregel 70% van het programma (in aangepaste vorm) doorgang vinden van 10 t/m 19 september. Zo is het goed gevulde kermisterrein dit jaar als proef op zondag zelfs een extra dag open. Ook gaat onder andere het karten, de Oranjeloop, het Luchtkussenfestival, het vissen, de Wandelspeurtocht en de optochten met ballonnen en lampionnen door. Daarnaast krijgen de senioren het Seniorenschuurfeest voorgeschoteld.

Helaas zijn er ook onderdelen van het programma die niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen. Voor het tweede jaar kan het hoogtepunt van de week, het Bloemencorso, niet plaatsvinden. Hier balen het Oranjecomité zelf het meeste van. Grote groepen mensen zijn niet toegestaan zonder coronabewijs, zelfs vanaf 20 september niet. Daarnaast gaan ook de Kroegentocht en de Verenigingenmanifestatie niet door. De Kroegentocht is niet controleerbaar volgens de coronaregels. Met de openingsoptocht zouden er teveel gezinnen tegelijkertijd het Kermisterrein opkomen, terwijl daar een maximum geldt.

De rest van het programma gaat het OC organiseren. Wel onder voorbehoud van besluiten van organisatiepartners en de vergunningsverlening, want de vergunningenbesluiten vallen pas in september.

Het volledige programma lees je vanaf eind augustus in het Oranjemagazine die in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Nieuwe Wetering wordt verspreid. Ook ligt hij bij diverse afhaalpunten en is hij vanaf september online te vinden op oranjecomite.eu.

Het OC is enorm trots op alle inwoners en bedrijven omdat het ondanks de uitdagende situatie een bomvol magazine heeft kunnen samenstellen met enthousiaste ondernemers en unieke verhalen over kermisbelevenissen.

Daarnaast werken er natuurlijk nog meer partners mee aan de Oranjefeesten. LV Plantaris heeft besloten de Kermismarathon helaas niet te organiseren onder de huidige omstandigheden.

Ook heeft de organisatie van Veens Verbond laten weten dat ze het festival niet organiseren met de huidige maatregelen. Daarom verplaatsen ze Veens Verbond naar 2022.

De Veense Horeca beraadt zich op dit moment nog op hun bijdrage aan de feestweek. Dit zullen ze binnenkort zelf bekendmaken.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.