NOS

Geen grote versoepelingen, mbo en hoger onwijs begin dit schooljaar weer open

Tijdens de persconferentie op vrijdag 13 augustus werd bekendgemaakt dat het kabinet vanaf 20 augustus gaat kijken naar verdere versoepelingen. Vooralsnog blijven grote versoepelingen uit. Wel wordt het 1,5 meter advies in het mbo en hoger onderwijs vanaf 30 augustus losgelaten.

Dit houdt in dat studenten vanaf 30 augustus weer naar school kunnen gaan. Dit is mits er maximaal 75 mensen in één ruimte zijn, studenten zich twee keer per week testen en er mondkapjes in de gang gedragen moeten worden. Studenten hoeven hier heen 1,5 meter aan te houden.

Maandag 20 september is de uiterste datum om stap voor stap afstand te nemen van de laatste maatregelen. Dan zal de 1,5 meter in de hele samenleving komen te vervallen, het maximaal aantal bezoekers per ruimte vervalt, het thuisadvies vervalt en de mondkapjesplicht komt te vervallen. Evenementen zijn vanaf 20 september wel weer toegestaan en ook de verplichte zitplaatsen komt te vervallen. De horeca zal vanaf deze datum de deuren weer volgens de reguliere openingstijen mogen openen. Nachtclubs en discotheken blijven wel gesloten.

Het kabinet laat wel weten dat de mogelijkheid op versoepelen aan het aantal besmettingen en hoeveel mensen er zijn ingeënt ligt. Op vrijdag 17 september gaan zij in overleg met het OMT om te kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Per november komt er een eind aan alle overgebleven maatregelen en een eind aan de coronatoegangsbewijzen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.