NOS

Geen grote versoepelingen, mbo en hoger onwijs begin dit schooljaar weer open

Tijdens de persconferentie op vrijdag 13 augustus werd bekendgemaakt dat het kabinet vanaf 20 augustus gaat kijken naar verdere versoepelingen. Vooralsnog blijven grote versoepelingen uit. Wel wordt het 1,5 meter advies in het mbo en hoger onderwijs vanaf 30 augustus losgelaten.

Dit houdt in dat studenten vanaf 30 augustus weer naar school kunnen gaan. Dit is mits er maximaal 75 mensen in één ruimte zijn, studenten zich twee keer per week testen en er mondkapjes in de gang gedragen moeten worden. Studenten hoeven hier heen 1,5 meter aan te houden.

Maandag 20 september is de uiterste datum om stap voor stap afstand te nemen van de laatste maatregelen. Dan zal de 1,5 meter in de hele samenleving komen te vervallen, het maximaal aantal bezoekers per ruimte vervalt, het thuisadvies vervalt en de mondkapjesplicht komt te vervallen. Evenementen zijn vanaf 20 september wel weer toegestaan en ook de verplichte zitplaatsen komt te vervallen. De horeca zal vanaf deze datum de deuren weer volgens de reguliere openingstijen mogen openen. Nachtclubs en discotheken blijven wel gesloten.

Het kabinet laat wel weten dat de mogelijkheid op versoepelen aan het aantal besmettingen en hoeveel mensen er zijn ingeënt ligt. Op vrijdag 17 september gaan zij in overleg met het OMT om te kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Per november komt er een eind aan alle overgebleven maatregelen en een eind aan de coronatoegangsbewijzen.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.