Koningsdag 2019

Geen Koningsdag in Kaag en Braassem

Gisteren werd bekend dat samenkomsten tot 1 juni verboden zullen worden. Dat betekent dat ook de festiviteiten van Koningsdag in Kaag en Braassem niet door zullen gaan.

Verschillende comités laten al weten dat het feest niet door kan gaan dit jaar. Oranjecomité Juliana Roelofarendsveen laat weten zich nu te gaan focussen op de voorbereiding van de Oranjefeesten die 11 tot en met 20 september zullen plaatsvinden.

Ook Oranjevereniging Woubrugge laat van zich horen. ‘’Geen dorpsloop, geen Decathlon Dikkebandenrace, geen gezamenlijk georganiseerde Koningsspelen, geen Koningsdag.’’ Wel is er hoop, namelijk in de vorm van een nieuw bestuur. Hierin zal onder andere Daniek de Groot zich beraden op een alternatief.

Sportvereniging ROAC en de Vergulde Vos moeten ook noodgedwongen hun Koningsweekend afblazen. ‘’Wij hadden er enorm veel zin in en willen iedereen bedanken voor alle hulp bij de organisatie tot nu toe. Met koningsdag 2021 komen we keihard terug!’’


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.