Koningsdag 2019

Geen Koningsdag in Kaag en Braassem

Gisteren werd bekend dat samenkomsten tot 1 juni verboden zullen worden. Dat betekent dat ook de festiviteiten van Koningsdag in Kaag en Braassem niet door zullen gaan.

Verschillende comités laten al weten dat het feest niet door kan gaan dit jaar. Oranjecomité Juliana Roelofarendsveen laat weten zich nu te gaan focussen op de voorbereiding van de Oranjefeesten die 11 tot en met 20 september zullen plaatsvinden.

Ook Oranjevereniging Woubrugge laat van zich horen. ‘’Geen dorpsloop, geen Decathlon Dikkebandenrace, geen gezamenlijk georganiseerde Koningsspelen, geen Koningsdag.’’ Wel is er hoop, namelijk in de vorm van een nieuw bestuur. Hierin zal onder andere Daniek de Groot zich beraden op een alternatief.

Sportvereniging ROAC en de Vergulde Vos moeten ook noodgedwongen hun Koningsweekend afblazen. ‘’Wij hadden er enorm veel zin in en willen iedereen bedanken voor alle hulp bij de organisatie tot nu toe. Met koningsdag 2021 komen we keihard terug!’’


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.