Geen lege terrassen meer!

De terrassen zijn vanaf dit moment geopend, maar de maatregelen zijn streng. Wat mag er wel en wat niet? Lees hier de coronamaatregelen die worden genomen bij terrassen, restaurants en eetcafés. 

In restaurants en eetcafés

In restaurants en eetcafés mag je met twee personen aan één tafel zitten zonder je aan de anderhalve meter te houden, ook als je uit verschillende huishoudens komt. Zijn dat meer dan twee personen uit verschillende huishoudens? Dan geldt de anderhalve meter wél. Drie of meer personen uit hetzelfde huishouden hoeven geen anderhalve meter afstand te houden. Dezelfde regels gelden aan de bar. Er mogen maximaal 30 personen binnen zijn. Het personeel is hierbij niet meegeteld. Reserveren is verplicht.

Terrassen

Ook op de terrassen gelden bovenstaande afstandregels, maar is er geen maximum aantal personen dat op het terras mag zitten. Reserveren is op de terrassen ook niet verplicht.

Hoe gaat het dan verder?

Bij aankomst wordt gevraagd of je klachten hebt. Heb je klachten? Dan mag je niet naar binnen. Ben je met meer dan twee personen? Dan wordt gevraagd of je uit één huishouden komt of niet. Iedereen dient zijn of haar handen direct bij binnenkomst te wassen. Verder houdt de bediening anderhalve meter afstand van de klanten en moet er contactloos betaald worden.

Worden de regels niet nageleefd? Dan spreekt het personeel je daarop aan. Wordt er niet geluisterd? Dan wordt er gehandhaafd.

Dit zijn de algemene regels die gelden op de terrassen. Restaurants en cafés hebben in sommige gevallen zelf aanvullende maatregelen genomen, zoals het invoeren van een looproute.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.