Geen mondkapjesplicht in Kaag en Braassem

Inwoners van Kaag en Braassem hoeven geen rekening te houden met een mondkapjesplicht. Burgemeester Marina van der Velde is namelijk niet van plan deze plicht in de gemeente te gaan invoeren.

In België zijn mondkapjes sinds afgelopen zaterdag verplicht in winkels en openbare ruimtes en kun je in Antwerpen al niet meer zonder de straat op.

In Nederland is er ook al een tijd een discussie gaande over de mondkapjes. In hoeverre de mondkapjes werken en of deze wel of niet verplicht moeten worden, zijn veel besproken vraagstukken. Het kabinet heeft vooralsnog besloten de mondkapjes niet te verplichten in openbare ruimtes. ‘’In het openbaar vervoer zijn mondkapjes nu wel verplicht, omdat reizigers onvoldoende afstand van elkaar kunnen houden’’, aldus de NOS. Toch kunnen burgemeesters er lokaal wel voor kiezen om een mondkapjesplicht in te voeren.

De reden die de burgemeester geeft om het in onze gemeente niet te verplichten, is dat de situatie in Kaag en Braassem er (nog) niet om vraagt om een mondkapje te gaan dragen.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.