Geen mondkapjesplicht in Kaag en Braassem

Inwoners van Kaag en Braassem hoeven geen rekening te houden met een mondkapjesplicht. Burgemeester Marina van der Velde is namelijk niet van plan deze plicht in de gemeente te gaan invoeren.

In België zijn mondkapjes sinds afgelopen zaterdag verplicht in winkels en openbare ruimtes en kun je in Antwerpen al niet meer zonder de straat op.

In Nederland is er ook al een tijd een discussie gaande over de mondkapjes. In hoeverre de mondkapjes werken en of deze wel of niet verplicht moeten worden, zijn veel besproken vraagstukken. Het kabinet heeft vooralsnog besloten de mondkapjes niet te verplichten in openbare ruimtes. ‘’In het openbaar vervoer zijn mondkapjes nu wel verplicht, omdat reizigers onvoldoende afstand van elkaar kunnen houden’’, aldus de NOS. Toch kunnen burgemeesters er lokaal wel voor kiezen om een mondkapjesplicht in te voeren.

De reden die de burgemeester geeft om het in onze gemeente niet te verplichten, is dat de situatie in Kaag en Braassem er (nog) niet om vraagt om een mondkapje te gaan dragen.

 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.