Persconferentie 8 maart

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

‘’De besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen zijn al een paar weken stabiel, maar op een te hoog niveau’’, onderbouwt Rutte de keuze om geen nieuwe versoepelingen in te voeren. Wel laat hij weten hoop te hebben dat er over vier maanden flinke stappen gezet kunnen worden. ‘’Maar dat hebben we zelf in de hand.’’

De volgende correcties op de huidige maatregelen zullen vanaf 16 maart gelden:

  • Zwemlessen en afzwemmen voor kinderen tot 12 jaar is vanaf 16 maart weer mogelijk. Wel geldt dat de kinderen bij klachten thuis moeten blijven, ouders buiten het zwembad op hun kind moeten wachten, de kleedkamers open zijn, maar de douches niet
  • Buitensporten vanaf 27 jaar mag vanaf dinsdag 16 maart weer in groepen tot 4 personen
  • Wat betreft het winkelen op afspraak verandert er voor kleine winkels tot 50 vierkante meter niks, zij mogen nog steeds 2 klanten per tijdslot ontvangen. Winkels die groter zijn dan 50 vierkante meter mogen daarbovenop 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van 50 klanten. 

Verder worden de huidige maatregelen, waaronder de avondklok, verlengd tot dinsdag 30 maart. Uitzonderingen gelden tijdens de stemdagen: ambtenaren en vrijwilligers die betrokken zijn bij de verkiezingen of mensen die enkel na 21.00 uur kunnen stemmen, mogen na 21.00 uur over straat. 

Het reisadvies wordt verlengd tot donderdag 15 april. Op de volgende persconferentie, op 23 maart, zal een apart reisadvies voor de meivakantie worden gegeven. Hugo de Jonge en Mark Rutte zijn hoopvol over meer versoepelingen rond Pasen. ‘’Als we de basisregels volgen, dan kan er meer. Dus blijf thuis bij klachten, was je handen en houd anderhalve meter afstand.’’

23 maart volgt de volgende persconferentie.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.