Ingestuurd

Geen storingen meer na technische aanpassing Leimuiderbrug

Is het jou al opgevallen? De afgelopen week is er geen enkele storing opgetreden bij de Leimuiderbrug. Volgens de provincie Noord-Holland komt dat door de technische aanpassingen die vorige week zijn gedaan.

De Leimuiderbrug bestaat uit drie bruggen. Deze bruggen kampen al langere tijd met storingen waardoor ook Alphenaren regelmatig lang voor de brug moeten wachten. Omdat de storingen verschillend zijn en zich op de verschillende bruggen afspelen, kost het volgens de provincie tijd om dit op te lossen.

Maatregelen afschalen

De technische aanpassingen die vorige week zijn gedaan, lijken echter te werken, zo meldt de provincie Noord-Holland. Eerder deze week werd daarom besloten om de bedientijden te beperken, maar dat wordt nu weer teruggedraaid. Sinds donderdag wordt de brug weer volgens de oorspronkelijke bedientijden bediend.

“De afgelopen weken is de installatie systematisch in de gaten gehouden en waar nodig aangepast. Door aanpassingen binnen de software en de instellingen van verschillende sensoren lijken de storingen vooralsnog opgelost te zijn. Doordat er de afgelopen week zich geen storingen hebben voorgedaan in de Leimuiderbrug, is besloten om eerder getroffen maatregelen af te schalen”, verklaart de provincie Noord-Holland.

Blijven monitoren

De Leimuiderbrug wordt daarom weer als voorheen bediend: van maandag tot en met vrijdag op afroep, met een spitssluiting voor recreatieve vaart van 07:00 tot 09:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. “Ondertussen blijven de provincie en de specialisten het verdere verloop van de Leimuiderbrug nauw in de gaten te houden om andere (of nieuwe) storingen op te sporen en te verhelpen.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.