Ingestuurd

Geen windturbines langs de A4, gemeente Kaag en Braassem op zoek naar nieuwe locatie

Er was al veel te doen om de locatie van de windturbines. De gemeente Kaag en Braassem is naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor de groene energiebronnen. Er gaat in ieder geval definitief een streep door de onlangs aangedragen plek langs de A4 bij Leimuiden. 

De voorbije weken maakte Vereniging Hoogmadesche Polder zich al hard tegen de plannen voor windturbines. In eerste instantie op de locatie langs de A4 in het algemeen en Hoogmade in het bijzonder. De vereniging zette een petitie op poten die onlangs meer dan 1200 keer werd ondertekend. Daarme schudde hiermee ook andere verenigingen in de gemeente wakker. Met als resultaat dat alle huidige zoekgebieden wind in de RES1.0 zijn geschrapt. Volgens een meerderheid van de gemeenteraad zou dit gebied niet voldoen. Als de windturbines in dit gebied geplaatst worden zou dit onveilig zijn, vanwege risicofactoren met hoogspanningsleidingen, de snelweg en hogesnelheidslijn. 

Op zoek naar nieuwe gebieden 

De aankomende tijd zullen burgemeester en wethouders andere zoekgebieden aandragen. Hierbij wordt rekening gehouden met zaken als veiligheid, maar de windturbines dienen ook op gepaste afstand van de verschillende woonkernen te liggen. 


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.