Google Maps

Gelekt communicatieplan van gemeente Kaag en Braassem valt compleet verkeerd

In het communicatieplan dat de gemeente Kaag en Braassem afgelopen week op zijn website plaatste, schreven zij dat ze de pers wantrouwen. In het per ongeluk gelekte communicatieplan stond onder meer, dat er zo min mogelijk gecommuniceerd moet worden met de media. Het communicatieplan werd vrijwel direct weer verwijderd en wethouder Petra van der Wereld heeft haar excuses aangeboden.

De opvatting uit het communicatieplan heeft alles te maken met de onrust omtrent de twee personen met een kwetsbare achtergrond die de gemeente wil onderbrengen aan de Kalmoeslaan Rijnsaterwoude.

Communicatieplan 

In het communicatieplan staat dat de gemeente de media wil vermijden en wil zo min mogelijk extern communiceren. ‘’De doelgroep bestaat uit verschillende typen mensen en dit zijn over het algemeen rustzoekers. Ze mijden aandacht. Media-aandacht staat daar haaks op.’’ Aldus het gelekte communicatieplan dat het Leidsch Dagblad vrijdag 5 maart openbaar maakte.

In het plan wordt de media neergezet als sensatiezoeker. ‘’Zodra openbaar is dat er grond wordt aangekocht, dan kan de pers daar vragen over gaan stellen. We willen natuurlijk dat de pers hierover niet gaat publiceren, want dan wordt het een sensatieverhaal dat omwonenden en het project geen goed doen. Hier moeten we dus heel terughoudend een voorzichtig zijn in de informatie die we geven.’’ 

Excuses 

Het communicatieplan is inmiddels aangepast en Van der Wereld heeft haar excuses aangeboden. ,,Het is super, supervervelend dat het communicatieplan op straat is komen te liggen. Het is een intern ambtelijk stuk voor ons als bestuur, meer dan dat is het niet. Zo stom dat er zo’n onhandige zin in staat en we dat van hoog tot laag niet geconstateerd hebben. Ik kruip door het stof en bied mijn excuses aan voor de zin die erin staat’’, aldus de wethouder tegen het Leidsch Dagblad. 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.