Pixabay

Gemeente en stichting maken afspraken over tijdelijk beheer tot verkoop jachthaven ‘t Venegat Rijnsaterwoude

Op maandag 1 februari 2021 heeft wethouder Peters namens het college overleg gevoerd met de stichting die jachthaven ‘t Venegat tot deze datum exploiteerde. Vanuit het vastgoedbeleid, waarin de gemeente in 2017/2018 al is gestart met het afstoten van (maatschappelijk) vastgoed, heeft de gemeente de keuze gemaakt om dit object af te stoten.

De visie van de gemeente is: eigendom van vastgoed is geen taak van de gemeente, daarom is de wens om eigendom over te dragen. Bij dit proces krijgt iedereen de gelegenheid om een plan te maken voor een dorpshaven voor Rijnsaterwoude. De gemeente wil benadrukken dat de stichting één van de partijen is die een rol kan spelen als nieuwe eigenaar van de haven. Stichting 't Venegat heeft met omwonenden en ligplaatshouders al een plan opgesteld om de haven in eigendom te krijgen.

De gemeente heeft het contract opgezegd per 1 februari 2021 en daarom werd al nagedacht over de invulling van het tijdelijke beheer van de jachthaven. Na overleg tussen de stichting en de gemeente is besloten om dit tijdelijke beheer lopende het verkoopproces via een nieuwe afspraak toch bij de stichting onder te brengen. De gemeente zal spoedig het verkooptraject starten met een verkoopdocument, waarbij de resultaten van de enquête die de dorpsraad in het dorp heeft uitgezet, worden betrokken.

De stichting zal ook inbreng leveren om dit verkooptraject succesvol af te ronden. Alles met de gezamenlijke doelstelling: ‘t Venegat is en blijft een dorpshaven, maar ook een gebied waar meer recreatieve mogelijkheden kunnen ontstaan voor de inwoners van het dorp.  


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.