Pixabay

Gemeente en stichting maken afspraken over tijdelijk beheer tot verkoop jachthaven ‘t Venegat Rijnsaterwoude

Op maandag 1 februari 2021 heeft wethouder Peters namens het college overleg gevoerd met de stichting die jachthaven ‘t Venegat tot deze datum exploiteerde. Vanuit het vastgoedbeleid, waarin de gemeente in 2017/2018 al is gestart met het afstoten van (maatschappelijk) vastgoed, heeft de gemeente de keuze gemaakt om dit object af te stoten.

De visie van de gemeente is: eigendom van vastgoed is geen taak van de gemeente, daarom is de wens om eigendom over te dragen. Bij dit proces krijgt iedereen de gelegenheid om een plan te maken voor een dorpshaven voor Rijnsaterwoude. De gemeente wil benadrukken dat de stichting één van de partijen is die een rol kan spelen als nieuwe eigenaar van de haven. Stichting 't Venegat heeft met omwonenden en ligplaatshouders al een plan opgesteld om de haven in eigendom te krijgen.

De gemeente heeft het contract opgezegd per 1 februari 2021 en daarom werd al nagedacht over de invulling van het tijdelijke beheer van de jachthaven. Na overleg tussen de stichting en de gemeente is besloten om dit tijdelijke beheer lopende het verkoopproces via een nieuwe afspraak toch bij de stichting onder te brengen. De gemeente zal spoedig het verkooptraject starten met een verkoopdocument, waarbij de resultaten van de enquête die de dorpsraad in het dorp heeft uitgezet, worden betrokken.

De stichting zal ook inbreng leveren om dit verkooptraject succesvol af te ronden. Alles met de gezamenlijke doelstelling: ‘t Venegat is en blijft een dorpshaven, maar ook een gebied waar meer recreatieve mogelijkheden kunnen ontstaan voor de inwoners van het dorp.  


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.