Google Street View

Gemeente gaat handhaven op omleiding fietsverkeer Herenweg

Aannemer Dura Vermeer is op dit moment met groot materiaal aan het werk op de Herenweg in Rijnsaterwoude. Omdat veiligheid voorop staat, wordt het doorgaand fietsverkeer omgeleid via de Vriezenweg en de Parallelweg langs de N207. Aangezien niet iedereen zich hieraan houdt, gaat de gemeente hierop handhaven.

Tot december 2020 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de Herenweg ter hoogte van de Kerkweg tot de Vriezenweg. Het volledige wegvak, de riolering, asfaltverharding, het groen en de openbare verlichting worden vernieuwd. Aan weerszijden van de rijbaan komen fietsstroken in rood asfalt.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de verkeerssituatie gewijzigd. Fietsers worden omgeleid via de Vriezenweg en de parallelweg langs de N207. Dura Vermeer heeft een zorgvuldige afweging gemaakt over deze verkeersmaatregelen om alles veilig te laten verlopen tijdens de werkzaamheden.

Maar niet iedereen lijkt zich daaraan te houden, zo constateert de gemeente. “Het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt, voor zowel de eigen veiligheid als dat van de medewerkers op de werkvloer. Wij vragen iedereen zich nogmaals nadrukkelijk aan de ingestelde omleiding te houden”, aldus de gemeente op Facebook. De komende periode zal de gemeente daarom ook gaan handhaven op naleving van de omleidingen. 


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.