Google Street View

Gemeente gaat handhaven op omleiding fietsverkeer Herenweg

Aannemer Dura Vermeer is op dit moment met groot materiaal aan het werk op de Herenweg in Rijnsaterwoude. Omdat veiligheid voorop staat, wordt het doorgaand fietsverkeer omgeleid via de Vriezenweg en de Parallelweg langs de N207. Aangezien niet iedereen zich hieraan houdt, gaat de gemeente hierop handhaven.

Tot december 2020 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de Herenweg ter hoogte van de Kerkweg tot de Vriezenweg. Het volledige wegvak, de riolering, asfaltverharding, het groen en de openbare verlichting worden vernieuwd. Aan weerszijden van de rijbaan komen fietsstroken in rood asfalt.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de verkeerssituatie gewijzigd. Fietsers worden omgeleid via de Vriezenweg en de parallelweg langs de N207. Dura Vermeer heeft een zorgvuldige afweging gemaakt over deze verkeersmaatregelen om alles veilig te laten verlopen tijdens de werkzaamheden.

Maar niet iedereen lijkt zich daaraan te houden, zo constateert de gemeente. “Het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt, voor zowel de eigen veiligheid als dat van de medewerkers op de werkvloer. Wij vragen iedereen zich nogmaals nadrukkelijk aan de ingestelde omleiding te houden”, aldus de gemeente op Facebook. De komende periode zal de gemeente daarom ook gaan handhaven op naleving van de omleidingen. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.