Gemeente

Gemeente Kaag en Braassem en Jeugdfonds sport & cultuur verlengen samenwerking

Ook de komende drie jaar kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Floris Schoonderwoerd en Tommes Krullaars van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid- Holland plaatsten op 26 januari hun handtekening waarmee de huidige samenwerking wordt verlengd, want“Geen kind moet buitenspel staan”, aldus de wethouder.

De samenwerking met Kaag en Braassem

Sinds 2013 kunnen kinderen uit minimagezinnen in de gemeente Kaag en Braassem gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarmee is het voor deze kinderen mogelijk om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Voor hen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur namelijk de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Hiervoor ontvangt het fonds ieder jaar een bijdrage van de gemeente.

Jaarlijks kan er bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur een aanvraag worden ingediend voor sport en cultuur. Zo kan een kind een jaar deelnemen aan bijvoorbeeld voetbal, dansen of muziekles. Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon die het gezin vaak al kent. Zo kan bijvoorbeeld de docent op school, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of iemand van het sociale wijkteam een aanvraag indienen. Wethouder Schoonderwoerd
tekende vorige week, als een van zijn laatste acties voor de gemeente Kaag en Braassem, de overeenkomst: “Alle kinderen, ongeacht de thuissituatie, moeten mee kunnen doen. Je gunt het elk kind om op zwemles te kunnen, te kunnen voetballen of muziek te maken”.

Zwemregeling ook verlengd

In samenwerking met Sportbedrijf Kaag en Braassem (Zwembad de Tweesprong) en De
Driemaster is de zwemregeling ook verlengd. Op deze manier is het voor kinderen uit
minimagezinnen mogelijk om het A en B diploma te behalen.

Wil jouw kind ook meedoen?

Wil jouw kind graag op voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Kijk op de website https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/ hoe het fonds kan helpen.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.