Gemeente Kaag en Braassem gaat Microsoft gebruiken voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Per eind juni 2020 zet gemeente Kaag en Braassem Microsoft in om veilig e-mails te versturen. Microsoft versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud. Op deze manier kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie.

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een essentieel onderdeel van het werk van gemeente Kaag en Braassem. ''Wij streven naar het optimaal leveren van goede en veilige dienstverlening voor onze inwoners en bedrijven. Hiertoe behoort ook het veilig uitwisselen van privacygevoelige informatie.''

Vanuit kwaliteitsoogpunt en de toenemende cyberdreigingen, wil gemeente Kaag en Braassem de beveiliging van haar communicatie verder verbeteren. Zeker nu sinds 2016 de Wet Meldplicht Datalekken in Nederland is ingevoerd en nog strengere wetgeving sinds mei 2018 op Europees niveau geldt in de vorm van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat merkt u hiervan?

Voor u betekent dit dat u door Microsoft beveiligde e-mails van de gemeente kunt ontvangen. Als u zelf geen Microsoft gebruikt, bevat de e-mail een link naar een beveiligde omgeving waarvoor u een code ontvangt om het bericht te lezen. De code ontvangt u ook via uw e-mailadres. Het e-mailbericht bevat automatisch een bijlage waarmee de e-mail is versleuteld. U hoeft geen Microsoft-account te maken om het bericht te lezen of te reageren op onze berichten.

Gemeente Kaag en Braassem


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.