Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Wethouder Petra van der Wereld liet weten dat de gemeente al hard op weg is om de omgeving zo rustig mogelijk te maken. Daarnaast vertelde zij weten dat de locatie zorgvuldig is geselecteerd. Er zijn in totaal tien locaties bekeken, maar het terrein van de waterzuivering bleek volgens de gemeente de perfecte plek. ‘’De huisjes zijn klein en het terrein is meters groot’’, aldus Van der Wereld.

Bestuurssecretaris Robert Borsje van De Binnenvest zal de twee bewoners selecteren en begeleiden. Onder begeleiding van Borsje maken de bewoners hun omgeving schoon, mogen ze na 21.00 uur geen bezoek ontvangen en moeten hun alcohol- en drugsgebruik onder controle houden.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!