Ingezonden

Gemeente Kaag en Braassem organiseert extra openbare online raadsvergadering

Op donderdag 18 maart om 20.00 uur organiseert gemeente Kaag en Braassem een extra openbare raadsvergadering. In deze vergadering zal de profielschets van de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem kenbaar gemaakt worden. Weten hoe jij (online) kan deelnemen? Lees dan verder.

De huidige burgemeester, Marina van der Velde-Menting, zal aan het einde van dit jaar het stokje overdragen aan een waardig opvolger. De raad is op dit moment hard op zoek naar een nieuwe burgemeester. De eerste stap die zij zetten in deze zoektocht is het maken van een profielschets voor een nieuw te benoemen burgemeester.

Profielschets

Voor de profielschets heeft de gemeente eerder een enquête gehouden onder inwoners van gemeente Kaag en Braassem. Hier kwamen belangrijke eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben naar voren zoals goed en integer, verbindend, aanspreekbaar en voor álle inwoners.

De raad heeft zelf ook een aantal competenties waar de nieuwe burgervader aan moet voldoen. Hij moet zowel verbinder als procesregisseur zijn. Toekomstgericht, met oog voor de veranderende samenleving. Hij is verbindend, hij geeft en wekt vertrouwen en weet ontspannen en met relativeringsvermogen te werk te gaan. Daarnaast vindt de raad integriteit, herkenbaarheid, onafhankelijkheid en stressbestendigheid belangrijk voor de nieuwe baas van de gemeente.

Wil jij meer weten of meekijken met de raadvergadering op donderdag 18 maart 20.00 uur, kijk dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.