Suus FotoSjop

Gemeente Kaag en Braassem zet zich in tegen kanker

In Kaag en Braassem wordt in 2021 de KWF Samenloop georganiseerd. Een indrukwekkend evenement dat in het teken staat van hoop en steun voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Gedurende 24 uur wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daaromheen vinden er allerlei activiteiten plaats.

Ieder jaar krijgen bijna 120.000 mensen de diagnose kanker. “Voor al die mensen in de regio Kaag en Braassem die door kanker getroffen worden, organiseren we de Samenloop”, vertelt Evelien de Ruiter van KWF Kankerbestrijding. “Het samenzijn tijdens zo’n weekend biedt heel veel mensen hoop en troost. Een moment van verbondenheid met hun naasten. En, niet te vergeten, we zamelen geld in voor KWF. Dat is de komende jaren extra belangrijk, want door de coronacrisis zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek.”

Vrijwilligers gezocht

KWF is hard op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie. De Ruiter: “We willen er graag een groot succes van maken en Kaag en Braassem op deze mooie manier echt op de kaart zetten. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.” Vrijwilligers kunnen helpen met allerhande zaken: teamwerving, logistiek, communicatie, ondersteuning van (ex-)kankerpatiënten, financiën, amusement, ceremonies of het organiseren van een Kinderloop. “Het kost je wekelijks een paar uurtjes. Maar het geeft ook veel voldoening om met zoiets moois bezig te zijn. We hopen snel een enthousiast team te kunnen samenstellen!”

Meld je aan voor de online informatieavond 30 november a.s. (19:30-20:30) via alommel@kwf.nl. Je ontvangt dan een link waarmee je deel kunt nemen aan de bijeenkomst.

Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Ank Lommel via alommel@kwf.nl.


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.