InTeylingen

Gemeente Kaag en Braassem zit klaar voor grootschalige coronavaccins

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het coronavirus, de eerste vaccins tegen het virus worden begin januari al verwacht. De directeur van GGD Holland Midden, Sjaak de Gouw, liet weten aan Studio Kaag en Braassem dat de gemeente Kaag en Braassem al helemaal klaar is voor het coronavaccin.

Volgens de directeur liggen alle draaiboeken al klaar en zijn priklocaties binnen een week gehuurd. Daarnaast heeft de veiligheidsregio genoeg mensen beschikbaar om te helpen en liggen de opleidingsmodules al paraat.

Ondanks dat alles al helemaal geregeld is, is het wel belangrijk om te weten dat niet heel Nederland in één keer wordt gevaccineerd. Eerst worden 80+’ers ingeënt, daarna 70+’ers en dan de zorgmedewerkers.

Per periode komen de vaccins in porties van 300.000 tot 400.000. Bovendien moet het vaccin twee keer worden geïnjecteerd met een tussenperiode van vier weken. Het vaccineren van de overige bevolking begint dus pas in het tweede kwartaal van 2021.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.