Gemeente Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp wil fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren

De gemeente Leiderdorp wil een fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars de oversteek van de N446 vermijden als zij vanaf Hoogmade de Leiderdorpse kant van de Bospolder willen bezoeken.

Op dit moment wordt in de Bospolder flink werk gemaakt van het Groene Hart Centrum. De gemeente Leiderdorp is dan ook bezig met de engineering van het fietspad. Binnen de huidige werkzaamheden legt Gebr. Van der Poel het fietspad aan van de onderdoorgang bij de Doesmolenbrug tot de aansluiting op het huidige fietspad langs de N446.

Onder voorbehoud van voldoende financiële middelen is het de insteek om dit jaar ook nog tot uitvoering van dat deel van het fietspad over te gaan. ‘’Het is nog even wachten op groen licht qua financiën zoals gezegd. Vanaf onze kant van de Bospolder juichen wij de ontwikkelingen in ieder geval toe’’, laat Dorpsraad van Hoogmade weten.

Meer informatie over het project lees je op de gemeentelijke website van Leiderdorp. Daar vind je onder andere het voortgangsbericht waarin ook het fietspad vermeld wordt.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport gisteren 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur gisteren 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige 15 mei 2022 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.