Gemeente Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp wil fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren

De gemeente Leiderdorp wil een fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars de oversteek van de N446 vermijden als zij vanaf Hoogmade de Leiderdorpse kant van de Bospolder willen bezoeken.

Op dit moment wordt in de Bospolder flink werk gemaakt van het Groene Hart Centrum. De gemeente Leiderdorp is dan ook bezig met de engineering van het fietspad. Binnen de huidige werkzaamheden legt Gebr. Van der Poel het fietspad aan van de onderdoorgang bij de Doesmolenbrug tot de aansluiting op het huidige fietspad langs de N446.

Onder voorbehoud van voldoende financiële middelen is het de insteek om dit jaar ook nog tot uitvoering van dat deel van het fietspad over te gaan. ‘’Het is nog even wachten op groen licht qua financiën zoals gezegd. Vanaf onze kant van de Bospolder juichen wij de ontwikkelingen in ieder geval toe’’, laat Dorpsraad van Hoogmade weten.

Meer informatie over het project lees je op de gemeentelijke website van Leiderdorp. Daar vind je onder andere het voortgangsbericht waarin ook het fietspad vermeld wordt.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.