Gemeente Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp wil fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren

De gemeente Leiderdorp wil een fietsverbinding bij de Doesmolenbrug realiseren. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars de oversteek van de N446 vermijden als zij vanaf Hoogmade de Leiderdorpse kant van de Bospolder willen bezoeken.

Op dit moment wordt in de Bospolder flink werk gemaakt van het Groene Hart Centrum. De gemeente Leiderdorp is dan ook bezig met de engineering van het fietspad. Binnen de huidige werkzaamheden legt Gebr. Van der Poel het fietspad aan van de onderdoorgang bij de Doesmolenbrug tot de aansluiting op het huidige fietspad langs de N446.

Onder voorbehoud van voldoende financiële middelen is het de insteek om dit jaar ook nog tot uitvoering van dat deel van het fietspad over te gaan. ‘’Het is nog even wachten op groen licht qua financiën zoals gezegd. Vanaf onze kant van de Bospolder juichen wij de ontwikkelingen in ieder geval toe’’, laat Dorpsraad van Hoogmade weten.

Meer informatie over het project lees je op de gemeentelijke website van Leiderdorp. Daar vind je onder andere het voortgangsbericht waarin ook het fietspad vermeld wordt.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.