Advertorial Sport

G&CC Liemeer organiseert charity challenge voor iedereen: ‘’Met kans op een week vakantie in Griekenland’’

Golfschool Liemeer verzorgt golflessen, trainingen en coaching om persoonlijke golfdoelen te behalen. En daarbij gaat het niet alleen over de techniek, het gaat ook over andere prestatiebepalende factoren: tactiek, mentaliteit en fysieke conditie. De golfclub biedt verschillende programma’s, laagdrempelig en voordelig, vooral voor beginners om kennis te maken met de golfsport, maar ook lessen om het spel van meer ervaren spelers verder te verbeteren.

Bij Golfschool Liemeer zijn drie golfpro’s werkzaam, die in groepen of individueel lesgeven. Zo ook
golfprofessional in opleiding John Kakakis (40). Hij heeft zijn roots in Zuid-Afrika en woonde tot zijn 32ste in Griekenland, maar kwam daarna naar Nederland. “Ik wilde op zoek naar mezelf en ontdekte dat het Griekse leven zo gemakkelijk gaat, dat ik eigenlijk niet voldoende getriggerd werd om het beste in mijzelf naar boven te halen. Ik golfde al op Kreta en ik ben ook Griekse PGA pro.’’

’Nearest to the pin-challenge’

Hij vervolgt: ‘’Toen ik naar Nederland kwam in 2013 heb ik eerst al mijn golfspullen weggedaan, want ik wilde iets heel anders. Na vier jaar begon golf toch weer te kriebelen en wilde ik PGA Holland pro worden. Ik volg de opleiding bij PGA, hier op Liemeer, en één van de opdrachten om mijn diploma te kunnen halen, was het organiseren van een ’fundraisingactie’. Daarom een ’Nearest to the pin-challenge’. Ik wil zoveel mogelijk mensen (ook niet-golfers) vragen, deel te nemen aan deze uitdaging om de opbrengst zo hoog mogelijk te maken.

De opbrengst van deze actie gaat in z’n geheel naar onze Paragolfer. Het is speciaal voor golfers met een beperking. Ontwikkelde elektronische rolstoel met een sta-op-lift en gordels op de hoogte van heup en scheenbenen, waardoor het de golfer met een lichamelijke beperking mogelijk maakt om rechtop te staan zonder te vallen. Met de ’terreinrolstoel’, voorzien van brede banden zodat de green niet wordt beschadigd, kan de golfer op de centimeter nauwkeurig achter zijn bal gaan staan.

Paragolfer

De 39-jarige Nick van Yperen maakt wekelijks gebruik van de Paragolfer. In de zomer van 2020 maakte hij kennis met de golfsport na een paar lessen van Cora van Rongen. Zij legt zich specifiek toe op de begeleiding van golfers met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij de golfschool. Zij geeft, naast haar baan als verpleegkundige, les en instructie aan mensen die op één of andere manier een beperking hebben, geestelijk of lichamelijk. Cora: “Ik zie, dat mensen na bijvoorbeeld een burn-out, een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) of met Parkinson, nog veel plezier kunnen beleven aan een partijtje golf. Lekker buiten in beweging zijn en oefenen in balans en gebruik van de juiste spieren. Nick kreeg een hersenbloeding tijdens de operatie, toen hij behandeld werd aan een hersentumor in 2014. Sindsdien is hij halfzijdig verlamd. “De Paragolfer is voor mij echt een uitkomst, want los staan is voor mij te lastig, dan verlies ik mijn evenwicht bij het slaan.”

Bij Golf- en CountryClub Liemeer wordt veel aandacht gegeven aan golfers met een beperking. Marianne Waling, lid van de ’G-golf-commissie’ zegt: “De Paragolfer wordt niet meer alleen gebruikt bij de lessen, nu die eigendom is van de vereniging kunnen we hem ook gebruiken om met G-golfers de baan in te gaan”. De G-golfcommissie bestaat uit acht vrijwilligers en biedt begeleiding bij alle activiteiten voor G-golfers.”

Schrijf je in

De challenge die Kakakis organiseert: Vanaf de afslag op baan één van de Bovenlandenbaan worden drie ballen geslagen: diegene, die de bal slaat, die het dichtste bij de hole beland, wint de wedstrijd.

John: “Men kan bij mij zoveel ballen kopen, als men wil; drie ballen kosten € 5 en de gehele opbrengst gaat naar het onderhoud van de paragolfer: zo sparen we voor het moment, dat de accu’s een keer vervangen moeten worden; dus ik hoop tenminste € 2000 bij elkaar te krijgen.’’

Hij vervolgt: ‘’Dankzij mijn sponsors kunnen we drie mooie prijzen aanbieden.’’ De eerste prijs is een gratis week (met zekere voorwaarden) in de villa van mijn vader: Villa Greco in Chersonissos op Kreta. De tweede prijs is een cadeaubon voor een diner bij Zorba de Griek in Alphen ter waarde van €100,00. En de derde prijs is 3 x 30 minuten privéles bij John.

De challenge is gepland op:

-    zaterdag 10 april van 08.00 tot 11.00 uur

-    woensdag 14 van 15.00 tot 18.00 uur

-    zondag 18 april van 14.00 tot 17.00 uur

Aanmelden kan via de website: www.golfclubliemeer.nl

Loek Sassen


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!