De Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

Gevoelens en gedachten omzetten in Brain Blocks

Bij De Praktijk4Kids maken we gebruik van de interventie Brain Blocks. Het is een middel om de cliënt uit te nodigen om tot ontwikkeling te komen. De interventie wordt ingezet bij psychoeducatie voor verschillende stoornissen, maar ook als reflectiemiddel. Middels Brain Blocks krijgen cliënten stapsgewijs meer inzicht in zowel de eigen gevoelens en gedachten als die van anderen. Kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgenodigd om hun gevoelens en gedachten te verbeelden door middel van gekleurde blokken, cilinders, bruggen en ballen.

Gelijkwaardig karakter

Bij Brain Blocks ligt de nadruk op samenwerking en gelijkwaardigheid. Het uitgangspunt is dat de cliënt zelf het beste weet hoe hij of zij denkt, voelt en dingen ervaart. Daarom staan de beelden van de cliënt centraal in de behandeling. De behandelaar reflecteert met de cliënt op die beelden, waardoor zij samen tot de kern komen. Hierdoor is elk reflectieproces weer anders en op maat.

Het doel van Brain Blocks

Meer inzicht door reflectie leidt tot anders kijken naar ervaringen, dat op zijn beurt het denken, voelen en handelen beïnvloedt. Er zijn verschillende doelstellingen waaraan gewerkt kan worden middels reflectie. Naast het beter leren begrijpen van jezelf en anderen, kan de nadruk ook liggen op het kunnen plaatsen van gevoelens, gedachten en overtuigingen die belemmerend zijn en daaraan werken. Ook kan worden gewerkt aan het verwerven van inzicht hoe verschillende breinen anders werken.

Koppeling problematieken en Brain Blocks

In een volgend artikel op Alphens lees je hoe de koppeling wordt gemaakt tussen verschillende problematieken en Brain Blocks. Voorbeelden van de problematieken zijn: angst, trauma, depressie, autisme en ADHD. Kun je niet wachten om meer informatie te verkrijgen over Brain Blocks of wil je hulp voor jezelf, jouw kind of leerling middels Brain Blocks? Neem dan contact op met karin@depraktijk4kids.nl.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport gisteren 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur gisteren 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige 15 mei 2022 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.