InTeylingen

GGD Hollands Midden breidt testcapaciteit uit

Wekenlang bleef de wachttijd bij de corona teststraten in de buurt oplopen, maar nu heeft GGD Hollands Midden goed nieuws. Doordat het tekort aan testmaterialen in de laboratoria afneemt, kunnen ze de testcapaciteit nu uitbreiden.

Daar heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport toestemming voor gegeven. Dit betekent dat de testcapaciteit in de regio Hollands Midden de komende twee weken wordt verdubbeld, wat neerkomt op 2400 testen per dag. Geen overbodige luxe, want GGD Hollands Midden laat weten dat de afgelopen weken niet iedereen terecht kon bij een teststraat in de regio. Zij moesten uitwijken naar teststraten in buurregio’s.

Meer testcapaciteit

Om de testcapaciteit uit te breiden, leidt de GGD nieuw personeel op en er worden nieuwe teststraten en lanen ingericht. “Zo worden er deze week 36 nieuwe personeelsleden ingewerkt die testen af gaan nemen in de teststraten. Naast een uitgebreide instructie volgen zij bijvoorbeeld ook een reanimatiecursus.” Verder is ook de verbouwing voor de teststraat in Leiden bijna gereed, die op maandag 12 oktober opengaat.

Een ‘monster’klus

Deze week bereikt GGD Hollands Midden het aantal van 100.000 afgenomen coronatesten in de teststraten in de regio. “Letterlijk en figuurlijk een ‘monster’klus”, zo laat GGD Hollands Midden weten. “Hoewel de aanleiding verre van positief is, is de GGD blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep zich bij klachten te laten testen.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.