GGD Hollands Midden: “Neem een mondkapje mee naar de teststraat”

Op dit moment komt het nog regelmatig voor dat personen die zich in een van de corona teststraten laten testen, geen mondkapje dragen. GGD Hollands Midden doet daarom het dringende verzoek om altijd een mondkapje mee te nemen naar de teststraat.

Op dit moment heeft bijna 16 procent van de personen die een coronatest af laat nemen in de teststraat, corona. Afgelopen week bleek namelijk dat 15,8 procent van de geteste personen, positief testte. Om ervoor te zorgen dat personen die geen corona hebben niet alsnog besmet raken met het virus in de teststraat, zijn ook daar maatregelen getroffen.

“De GGD wil niet dat je corona krijgt bij een bezoek aan een teststraat. Daarom zijn naast alle maatregelen in de teststraten zoals looproutes, desinfectiemiddelen en ventilatie, ook mondkapjes noodzakelijk”, aldus GGD Hollands Midden. Helaas zien medewerkers van de teststraten dat lang niet iedereen het gevraagde mondkapje meeneemt.

Daarom verzoekt GGD Hollands Midden om mondkapjes mee te nemen. Nu worden er nog mondkapjes uitgedeeld, maar GGD Hollands Midden kan dit niet blijven doen. Draag je geen mondkapje? Dan kan de GGD je de toegang tot de teststraat weigeren.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.