GGD Hollands Midden voert bron- en contactonderzoek weer volledig uit

Toen de coronabesmettingen hard opliepen, was het voor de GGD niet haalbaar om het bron- en contactonderzoek volledig uit te voeren. Maar nu het aantal besmettingen in de regio daalt, kan GGD Hollands Midden het bron- en contactonderzoek wel weer volledig uitvoeren.

“Een aantal weken geleden waren er veel positieve besmettingen in de regio. Zoveel dat het de GGD niet lukte om alle contacten van een coronapatiënt te informeren. De patiënt moest daarom zelf zijn/haar omgeving informeren en uitleg geven over de leefregels aan de hand van een informatiepakket dat de GGD toestuurde”, aldus GGD Hollands Midden.

Toen het aantal besmettingen in augustus opliep, ging de GGD eerst over op een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek. Hierbij werden besmette personen gevraagd om zelf hun omgeving in te lichten. Dit gebeurde eerst op kleine schaal, maar dat werd al snel frequenter toegepast. GGD Hollands Midden constateerde ook dat er regelmatig onjuiste gegevens werden verstrekt bij het bron- en contactonderzoek. Uiteindelijk werd er overgestapt op een volledig risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij iedereen zelf hun contacten moest informeren indien ze besmet waren.

Inmiddels lopen de aantallen besmetting terug, heeft de GGD meer medewerkers om het bron- en contactonderzoek uit te voeren en hebben mensen minder contacten. Hierdoor neemt een dergelijk onderzoek minder tijd in beslag. GGD Hollands Midden start daarom weer met volledig bron- en contactonderzoek. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.