GGD Hollands Midden voert bron- en contactonderzoek weer volledig uit

Toen de coronabesmettingen hard opliepen, was het voor de GGD niet haalbaar om het bron- en contactonderzoek volledig uit te voeren. Maar nu het aantal besmettingen in de regio daalt, kan GGD Hollands Midden het bron- en contactonderzoek wel weer volledig uitvoeren.

“Een aantal weken geleden waren er veel positieve besmettingen in de regio. Zoveel dat het de GGD niet lukte om alle contacten van een coronapatiënt te informeren. De patiënt moest daarom zelf zijn/haar omgeving informeren en uitleg geven over de leefregels aan de hand van een informatiepakket dat de GGD toestuurde”, aldus GGD Hollands Midden.

Toen het aantal besmettingen in augustus opliep, ging de GGD eerst over op een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek. Hierbij werden besmette personen gevraagd om zelf hun omgeving in te lichten. Dit gebeurde eerst op kleine schaal, maar dat werd al snel frequenter toegepast. GGD Hollands Midden constateerde ook dat er regelmatig onjuiste gegevens werden verstrekt bij het bron- en contactonderzoek. Uiteindelijk werd er overgestapt op een volledig risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij iedereen zelf hun contacten moest informeren indien ze besmet waren.

Inmiddels lopen de aantallen besmetting terug, heeft de GGD meer medewerkers om het bron- en contactonderzoek uit te voeren en hebben mensen minder contacten. Hierdoor neemt een dergelijk onderzoek minder tijd in beslag. GGD Hollands Midden start daarom weer met volledig bron- en contactonderzoek. 


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.