GGD Hollands Midden waarschuwt voor oplichters die corona testuitslag via sms versturen

Er zijn sms-berichten in omloop waarbij de uitslag van de coronatest via sms met jou wordt gedeeld. GGD Hollands Midden waarschuwt hiervoor, want zij geven nooit een testuitslag via sms. “Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg.”

Door corona en de lockdown zijn er het afgelopen jaar diverse nieuwe manieren gevonden om mensen op te lichten. Op dit moment worden er sms-berichten gestuurd naar mensen met daarin de uitslag van de coronatest. Hierin staat dat de ontvanger positief is getest op corona en op een link moet klikken om de uitslag online te bekijken. GGD Hollands Midden waarschuwt dat zij nooit een sms-bericht versturen over de uitslag van de test.

Hoe krijg je de uitslag dan wel? Dit wordt online of telefonisch met jou gedeeld. Als je online een testafspraak hebt gemaakt, dan ontvang je een e-mail wanneer de uitslag online klaarstaat. Indien je telefonisch een afspraak hebt gemaakt, wordt er aan jou gevraagd hoe je de uitslag wil ontvangen, per mail of telefonisch. Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en je dus corona hebt? De GGD belt je dan altijd. Dit in verband met het bron- en contactonderzoek.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.