GGD Hollands Midden waarschuwt voor oplichters die corona testuitslag via sms versturen

Er zijn sms-berichten in omloop waarbij de uitslag van de coronatest via sms met jou wordt gedeeld. GGD Hollands Midden waarschuwt hiervoor, want zij geven nooit een testuitslag via sms. “Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg.”

Door corona en de lockdown zijn er het afgelopen jaar diverse nieuwe manieren gevonden om mensen op te lichten. Op dit moment worden er sms-berichten gestuurd naar mensen met daarin de uitslag van de coronatest. Hierin staat dat de ontvanger positief is getest op corona en op een link moet klikken om de uitslag online te bekijken. GGD Hollands Midden waarschuwt dat zij nooit een sms-bericht versturen over de uitslag van de test.

Hoe krijg je de uitslag dan wel? Dit wordt online of telefonisch met jou gedeeld. Als je online een testafspraak hebt gemaakt, dan ontvang je een e-mail wanneer de uitslag online klaarstaat. Indien je telefonisch een afspraak hebt gemaakt, wordt er aan jou gevraagd hoe je de uitslag wil ontvangen, per mail of telefonisch. Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en je dus corona hebt? De GGD belt je dan altijd. Dit in verband met het bron- en contactonderzoek.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.