GGD Hollands Midden ziet de vaccinatiebereidheid in onze regio stijgen

Waar in november nog 59 procent van de ondervraagden aangaf zich te willen laten vaccineren, is dit percentage inmiddels gestegen naar 82 procent. Ook onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen.

Dit blijkt uit het gedragsonderzoek dat in december en januari is afgenomen. Onder zorgmedewerkers steeg de vaccinatiebereidheid van 47 procent naar 77 procent. Alle vaccinatieplekken voor zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren, zijn inmiddels opgevuld. Zorgmedewerkers die zich niet meer konden aanmelden, worden teruggebeld voor een afspraak als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Vaccineren

Het vaccineren van diverse groepen is inmiddels begonnen. Afgelopen vrijdag 15 januari begon GGD Hollands Midden in Leiden met inenten van zorgmedewerkers. “Ik ben trots op alle medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen. Ik ben ook dankbaar voor alle zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren”, zei Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden vrijdagochtend.

Het vaccineren van 60+’ers begint naar verwachting half februari. Of dit ook echt per half februari gaat gebeuren is afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten. De GGD, huisartsen en zorginstellingen zijn zich wel druk aan het voorbereiden op het vaccineren van deze groep.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.