Gladde straten en gevallen fietsers door lokale gladheid in Kaag en Braassem

Op diverse plekken in Kaag en Braassem is het spiegelglad. Bij de politie komen veel meldingen binnen van ongevallen.

Deze ochtend is het glad op de weg en op straat. In de provincie Zuid-Holland is dan ook code geel van kracht, net als in Groningen. Dit in verband met lokaal kans op gladheid door ijzel, ijsregen of sneeuw. Alle verkeersdeelnemers kunnen hier hinder door ondervinden, zo meldt het KNMI. Raadzaam is daarom om jouw rijgedrag aan te passen.

Zondag liet de gemeente Kaag en Braassem al weten dat er in onze gemeente gestrooid zou gaan worden in verband met de ijzel die werd verwacht. Maar ook vanochtend zijn de strooiwagens al vroeg op pad gegaan in verband met de ijzel.

Doordat er echter weinig op de weg gereden wordt in verband met de avondklok en de lockdown die van kracht zijn, kan het dat het strooizout niet overal zijn werk doet. Er moet namelijk eerst verkeer over de bestrooide wegen rijden. Grote ongevallen zijn voor alsnog uitgebleven, maar bij de politie komen wel veel meldingen binnen van kleinere ongevallen. Het zijn vooral fietsers die onderuit gaan op de gladde wegen.

Op Twitter waarschuwt Maarten van Mierlo, teamchef van Kaag en Braassem / Nieuwkoop, dan ook: “Het is écht spekglad buiten! Het regent bij ons meldingen van val- en botspartijen. Doe voorzichtig als u de weg op moet!’’

De verwachting is dat de gladheid in de tweede helft van de ochtend verdwijnt.

Gladde straten


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.