Gladde straten en gevallen fietsers door lokale gladheid in Kaag en Braassem

Op diverse plekken in Kaag en Braassem is het spiegelglad. Bij de politie komen veel meldingen binnen van ongevallen.

Deze ochtend is het glad op de weg en op straat. In de provincie Zuid-Holland is dan ook code geel van kracht, net als in Groningen. Dit in verband met lokaal kans op gladheid door ijzel, ijsregen of sneeuw. Alle verkeersdeelnemers kunnen hier hinder door ondervinden, zo meldt het KNMI. Raadzaam is daarom om jouw rijgedrag aan te passen.

Zondag liet de gemeente Kaag en Braassem al weten dat er in onze gemeente gestrooid zou gaan worden in verband met de ijzel die werd verwacht. Maar ook vanochtend zijn de strooiwagens al vroeg op pad gegaan in verband met de ijzel.

Doordat er echter weinig op de weg gereden wordt in verband met de avondklok en de lockdown die van kracht zijn, kan het dat het strooizout niet overal zijn werk doet. Er moet namelijk eerst verkeer over de bestrooide wegen rijden. Grote ongevallen zijn voor alsnog uitgebleven, maar bij de politie komen wel veel meldingen binnen van kleinere ongevallen. Het zijn vooral fietsers die onderuit gaan op de gladde wegen.

Op Twitter waarschuwt Maarten van Mierlo, teamchef van Kaag en Braassem / Nieuwkoop, dan ook: “Het is écht spekglad buiten! Het regent bij ons meldingen van val- en botspartijen. Doe voorzichtig als u de weg op moet!’’

De verwachting is dat de gladheid in de tweede helft van de ochtend verdwijnt.

Gladde straten


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.