John Kroes en Partners

Goed voor elkaar...

Heb jij ook zo uitgekeken op Valentijnsdag naar een kaart of misschien wel een bos bloemen van een geheime bewonderaar? 

Ik begrijp dat het sturen van een kaart wel heel erg 2000 is en dat appen veel meer van deze tijd is. Maar ja, om nou je bewondering tot uiting te brengen met een pic van je edele delen, in de volksmond de zogenaamde dickpic, is wel erg triest.

Je moet wel erg de weg kwijt zijn als je ongevraagd je hele handel op het internet gooit. In ieder geval is in dergelijke gevallen het ego van de bronstige apper waarschijnlijk vele malen groter dan wat hij uit de broek laat hangen.

Een dame maakte onlangs wel gekscherend de opmerking dat ze wel direct kan zien wat voor vlees ze in de kuip had. Maar is dat wel zo?

Relaties beginnen vaak met wellustige verliefdheid waarbij hetzelfde vlees zwak is. Deze verliefdheid gaat over in genegenheid waar je met een beetje geluk, maar vooral met veel je best doen, in blijft hangen. In veel gevallen maakt de genegenheid echter plaats voor een verwoede en kansloze poging om vrienden te blijven.

Met verbazing zit ik te kijken naar televisieprogramma’s als First DatesLiefde op het eerste gezicht en Married at first sight. (NB: voor de goede orde kijk ik uiteraard beroepsmatig hè.)

Aan de hand van algoritmes (waar de belastingdienst ook zo graag en zorgvuldig gebruik van maakt) worden de ideale koppels gevormd. Wat de mens vroeger niet scheidde wat God verbond, geldt nu voor hetgeen het algoritme verbonden heeft.

De realiteit is weerbarstiger. Relaties lopen op de klippen of worden vroegtijdig beëindigd door het overlijden van één van de partners. De verliefdheid gaat vaak gepaard met naïviteit. Zoek op YouTube maar eens het liedje Verliefd Verloofd Getrouwd op. Het zegt alles.

Ruzie maken doen alleen de buren en dood ga je pas op heel late leeftijd. En we hebben nog tijd zat om het te regelen. Als ik voor iedere keer dat ik hoor “we zijn er al zo lang mee bezig en vonden dat we het nu maar eens moeten regelen” een euro zou krijgen, kan ik een jaar eerder met pensioen.

Sire maakt spotjes over de dood om mensen beter te leren omgaan met de dood en de verwerking daarvan. Ik begreep dat er geen spotje bijzit om je zaken, voor het zover is, goed te regelen. Een gemiste kans.

Bij deze een tip voor volgend jaar. Stuur een kaart naar je geliefde met een bevestiging van een afspraak bij de notaris om je zaken goed te regelen. Wel gaan dan en stel het niet meer uit. Als geliefden ben je dat aan elkaar verschuldigd en dan pas komt het (pas) goed en Di(c)k voor elkaar.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.