Ingezonden

Goede overwinning voor Vrouwen 1

Afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd tegen ESTO in Bodegraven. Doordat zij normaal op zondag spelen konden we pas laat in de middag spelen. We begonnen uiteindelijk pas om 17:30 uur. Het was ook het weerzien met voormalig trainer Benny Bensaid die het laatste seizoen bij WVC nog trainer was. Van beide kanten natuurlijk gebrand om deze wedstrijd te winnen.  

We begonnen erg sterk en waren de eerste 10 minuten heer en meester en hadden al 2x de kans om de score te openen. Helaas wisten we net niet het doel te vinden. Bij de eerste de beste uitval van ESTO was het wel direct raak. Een counter werd op een goede wijze uitgevoerd waar wij in de omschakeling niet goed stonden en telkens net te laat kwamen. Toch kwamen we goed terug en maakt Fien van der Meer een heerlijk doelpunt, ze omspeelde de keepster en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-1 binnen.  

Na rust waren we in het begin wat onrustig en creëerde we zelf ons eigen gevaar door foutieve passes. Twee keer kwamen we goed weg waarvan er eentje prachtig geblokt werd door Fien die naar eigen zeggen nog nooit een sliding had gemaakt. Het typeerde ook de strijdlust die we hadden, waar we vorige week nul overtredingen hadden gemaakt moest de goed leidende scheidsrechter meerdere keren fluiten voor een overtreding. Iedereen werkte hard voor elkaar en dat had een positieve invloed op het team.  

Halverwege de 2e helft namen we het heft in handen en kwam ESTO niet meer onder de druk vandaan en scoorden we binnen 10 minuten 3x. Eerst was het Anna Spruit die de 1-2 maakte met een schot over de keepster, daarna Shayenne Verdel met een mooi schot de 1-3 en wederom Fien met een lage schuiver in de hoek de 1-4. De score had nog wat hoger kunnen zijn maar dat had geflatteerd geweest.  

Nog te vermelden waard is het debuut van de 15-jarige Jasmin van der Meer die de 2e helft inviel en een prima indruk achter liet op de linksback positie. 

Opstelling ESTO - EMM'21: Sebas van Baarsen, Melloney Tertaas (Jasmin van der Meer), Lisanne Koek, Joyce Huigsloot, Marinka van Scheppingen, Mirjam Schats, Fien van der Meer, Syl Huigsloot (Nina Hoogenboom) Anna Spruit, Mariska van Berkel en Shayenne Verdel. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.