E.M.M.'21

Goede start van de competitie voor EMM Vrouwen 1

Dinsdag 27 september is de competitie dan echt begonnen voor Vrouwen 1. De tegenstander was SJZ uit Zoeterwoude waar we ook al tegen gespeeld hadden tijdens de KenB cup. Toen werd er nog met 1-3 verloren dus we wisten dat het een zware wedstrijd zou worden.

Ook deze wedstrijd waren we 80-90% op de helft van de tegenstander te vinden en was het zaak om geduldig te blijven spelen om zo de vrije man te vinden.
Soms lukte dat maar soms ook niet en dan kon een verkeerde bal een counter inleiden voor SJZ. SJZ liet zich ver terugzakken en het was lastig om er doorheen te spelen.
Toch kwamen er genoeg kansen en mogelijkheden voor ons om de score te openen. Melloney, Mariska en Shayenne kregen goede mogelijkheden om te scoren en ook nam Anna hele gevaarlijke corners maar waren we niet scherp genoeg in de afronding of waren we net te laat voor de afvallende bal.
SJZ bleef loeren op de counter en waren net voor rust bijna succesvol maar ging de bal via de bovenkant van de lat over.

De 2e helft hetzelfde beeld, EMM meer op de helft van SJZ en proberen geduldig de bal rond te spelen.
Dat ging beter dan in de 1e helft en ook nu kwamen er kansen. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong, nadat de keepster van SJZ de bal had losgelaten na een mooi schot van Lisanne maakte ze een overtreding en ging de bal op de stip. Deze werd prima binnengeschoten door Mariska. Een mooie opsteker en nu dachten we dat SJZ wel meer druk zou zetten naar voren zodat we voorin wat meer ruimte zouden krijgen. Echter bleef SJZ inzakken en konden wij nog steeds gemakkelijk opbouwen en de bal rondspelen. Er kwamen nog meer kansen voor Fien, Isabelle en Shayenne  maar het zou tot 2 minuten voor tijd duren voordat we de bevrijdende 2-0 konden scoren. Na een goed duel van Mariska aan de linkerkant ontstond er een kluts voor het doel van SJZ en kon Mirjam het laatste zetje geven. Een dik verdiende overwinning en dit geeft vertrouwen.
Komende zaterdag de uitwedstrijd bij Ter Leede in Sassenheim.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Melloney Tertaas, Lisanne Koek, Joyce Huigsloot, Syl Huigsloot, Mirjam Schats, Nina Hoogenboom (Esmee Schoo), Fien van der Meer, Anna Spruit (Isabelle van Hofwegen), Mariska van Berkel en Shayenne Verdel