Grietpolderweg een jaar langer gesloten

Het noordelijk deel van het centrum van Leimuiden wordt de komende twee jaar omgevormd tot een aantrekkelijk nieuw dorpshart met een dorpshaven. De werkzaamheden aan de Grietpolderweg zouden eind dit jaar klaar zijn, maar nu blijkt dat dit mogelijk nog een jaar langer kan duren.

Het nieuwe centrum staat al een aantal jaren op de planning. Het betreft verschillende soorten huizen en appartementencomplexen, met daar omheen een haventje. Het bruggetje aan de Grietpolderweg maakt een verbinding tussen het haventje en de Ringvaart. Maar deze verbinding zal er dus voorlopig nog niet komen door de ophoogwerkzaamheden aan de Grietpolderweg.

Het ophogen van de weg is namelijk lastiger dan verwacht. De weg ligt op een veendijk, die te slap is om op te hogen. Als de weg volgens het oorspronkelijke ontwerp wordt gerealiseerd zal dit een ongewenste grote zetting krijgen. Dit houdt in dat de grond te veel wordt samengedrukt en dat kan op zijn beurt weer leiden tot onveilige situaties.

Nu moet de veendijk worden voorzien van voorbelasting en verticale drainage. Dit heeft Smits Bouwbedrijf samen met de gemeente Kaag en Braassem en het hoogheemraadschap Rijnland, die eigenaar is van de veendijk, bepaald. De voorbelasting zal zes tot twaalf maanden duren en de aannemer verwacht in februari te starten met de voorbelasting. Er moeten eerst nog vergunningen worden aangevraagd en meetapparatuur in de weg worden geplaatst om de huidige situatie te monitoren als 0-meting.

Nog een jaar

De Grietpolderweg, die sinds mei 2020 al is afgesloten, zal voor zeker een jaar nog afgesloten zijn om de brug te kunnen realiseren. Dat betekent dat de Kerklaan voorlopig de enige ingang is naar Leimuiden. Eerder vroeg Dorpsraad Leimuiden om deze reden een noodweg- en brug aan. Dit verzoek werd afgewezen, omdat het infrastructureel te ingewikkeld zou zijn. Nu laat het college weten dat er gesprekken worden gevoerd om naar de mogelijkheden te kijken om het verkeer toch over de Grietpolderweg te kunnen laten gaan.

Meer weten? Kijk dan op https://www.dorpshart-leimuiden.nl/nieuws/


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.