Dennis

‘Groen & Doen!’ – groen adopteren

Zojuist werd bij de Akkerdistel de tegel Groen & Doen!’ gelegd in bijzijn van omwonenden en wethouder Yvonne Peters. De omwonenden hebben hier het groenonderhoud overgenomen van de gemeente, en dat is bijzonder.

De buurtbewoners houden zelf de groenstroken mooi en netjes. Door het leggen van de tegel ‘Groen & Doen!’ start officieel de mogelijkheid om groen te adopteren. Onder de noemer Groen&Doen! wil de gemeente Kaag en Braassem inwoners de kans geven om een stuk openbaar groen te adopteren. ‘’Adopteren houdt in dat inwoners van een straat of buurt het stuk groen naar eigen wens mogen inrichten én onderhouden, met ondersteuning vanuit de gemeente’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Daar zit wel één voorwaarde aan, namelijk dat de bomen in beheer van de gemeente blijven. Verder zal de gemeente een advies uitbrengen over de plannen van inwoners. Bijvoorbeeld over groeimogelijkheden en of het plaatsen van een bepaalde plant of boom handig is.

Inwoners die ook een stuk groen willen adopteren of daar vragen over hebben, kunnen dat via het contactformulier op de website van de gemeente onder vermelding van ‘Groenadoptie’  laten weten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.