Dennis

Groen licht voor landijsbanen Kaag en Braassem: Ze mogen open!

Het was nog even spannend voor de landijsbanen in Kaag en Braassem, maar dinsdag 9 februari kregen zij groen licht. De gemeente Kaag en Braassem heeft het opgestelde corona protocol goedgekeurd. Dit betekent dat de landijsbanen open mogen.

De landijsbaan in Oude Wetering van ijsclub Alkemade gaat vanavond, 10 februari, om 18.00 uur open. Dit is echter wel alleen voor hun eigen jeugd, die gaat dan trainen. Morgen, 11 februari vanaf 10.00 uur gaat de landijsbaan open voor het publiek. De landijsbaan werkt met reserveringen en tijdsloten in verband met de coronaregels.

Ijsvereniging Woubrugge staat ook de springen om hun leden te verwelkomen op het ijs. Op dit moment doen vrijwilligers er alles aan om een mooie ijsvloer te maken. ‘’Nu is het nog wachten op groen licht van onze ijsmeester. Inspectie vanmorgen leerde dat de ene helft er goed uit ziet, zonder sneeuw en hard. De andere kant was bedekt met sneeuw en heeft nog aandacht nodig.’’

In Leimuiden bij ijsclub Nut en Vermaak is het ijs nog niet dik genoeg. ‘’Op dit moment wordt er door onze ijsmeesters hard gewerkt om de ijsbaan ‘schaatsbaar’ te maken.'' Zij kijken de komende nacht aan hoe het gaat en beslissen morgen of de landijsbaan kan openen.

Voor allemaal geldt: hou de site een social media in de gaten over de actuele openingstijden.

ijsclub Alkemade


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.