Josh Walet

Grote brand in Kerkstraat Hoogmade

Er is een grote brand in de Kerkstraat van Hoogmade. Het dak van de Rooms Katholieke Kerk staat in brand. Meer informatie volgt. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.15.jpeg (foto: Josh Walet)
kerkbrand hoogmade (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16.jpeg (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16-2.jpeg (foto: Josh Walet)

Bij het afbranden van de verf is brand ontstaan in het dak van de kerk. Rook komt zowel bij de toren als aan de andere zijde onder de pannen vandaan. De kerk staat momenteel vol met rook.

UPDATE 13:18 School en woningen in de buurt worden ontruimd in verband met 'valgevaar'. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. De brandweer verzoekt mensen om niet op de brand af te komen. 

UPDATE 14:02: De brandweer heeft de kerk opgegeven. Een groot gedeelte van het dak is ingestort en een toren van de kerk is bezweken in de vlammen.

UPDATE 15:32: De brandweer wacht op het instorten van de kerk. 

UPDATE 15:49: De toren is gevallen.

Vanavond om 19.00 uur is er een bewonersbijeenkomst in De Kromme Does in Hoogmade georganiseerd vanwege de grote brand. Pastoor Glas en hulppastoor Van Aarle zijn hierbij aanwezig, ook burgemeester Marina van der Velde – Menting is aanwezig. Om half 8 komt bisschop van den Hende.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.