Josh Walet

Grote brand in Kerkstraat Hoogmade

Er is een grote brand in de Kerkstraat van Hoogmade. Het dak van de Rooms Katholieke Kerk staat in brand. Meer informatie volgt. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.15.jpeg (foto: Josh Walet)
kerkbrand hoogmade (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16.jpeg (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16-2.jpeg (foto: Josh Walet)

Bij het afbranden van de verf is brand ontstaan in het dak van de kerk. Rook komt zowel bij de toren als aan de andere zijde onder de pannen vandaan. De kerk staat momenteel vol met rook.

UPDATE 13:18 School en woningen in de buurt worden ontruimd in verband met 'valgevaar'. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. De brandweer verzoekt mensen om niet op de brand af te komen. 

UPDATE 14:02: De brandweer heeft de kerk opgegeven. Een groot gedeelte van het dak is ingestort en een toren van de kerk is bezweken in de vlammen.

UPDATE 15:32: De brandweer wacht op het instorten van de kerk. 

UPDATE 15:49: De toren is gevallen.

Vanavond om 19.00 uur is er een bewonersbijeenkomst in De Kromme Does in Hoogmade georganiseerd vanwege de grote brand. Pastoor Glas en hulppastoor Van Aarle zijn hierbij aanwezig, ook burgemeester Marina van der Velde – Menting is aanwezig. Om half 8 komt bisschop van den Hende.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!