Josh Walet

Grote brand in Kerkstraat Hoogmade

Er is een grote brand in de Kerkstraat van Hoogmade. Het dak van de Rooms Katholieke Kerk staat in brand. Meer informatie volgt. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.15.jpeg (foto: Josh Walet)
kerkbrand hoogmade (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16.jpeg (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16-2.jpeg (foto: Josh Walet)

Bij het afbranden van de verf is brand ontstaan in het dak van de kerk. Rook komt zowel bij de toren als aan de andere zijde onder de pannen vandaan. De kerk staat momenteel vol met rook.

UPDATE 13:18 School en woningen in de buurt worden ontruimd in verband met 'valgevaar'. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. De brandweer verzoekt mensen om niet op de brand af te komen. 

UPDATE 14:02: De brandweer heeft de kerk opgegeven. Een groot gedeelte van het dak is ingestort en een toren van de kerk is bezweken in de vlammen.

UPDATE 15:32: De brandweer wacht op het instorten van de kerk. 

UPDATE 15:49: De toren is gevallen.

Vanavond om 19.00 uur is er een bewonersbijeenkomst in De Kromme Does in Hoogmade georganiseerd vanwege de grote brand. Pastoor Glas en hulppastoor Van Aarle zijn hierbij aanwezig, ook burgemeester Marina van der Velde – Menting is aanwezig. Om half 8 komt bisschop van den Hende.


Meer nieuws

Politie vandaag 15:12

23-jarige automobilist aangehouden vanwege pepperspraybusje

Zaterdagochtend zagen agenten op de Veenderdijk in Rijpwetering een auto al slingerend over de weg rijden. Toen zij de bestuurder hierop aanspraken, bleek hij een busje pepperspray binnen handbereik te hebben liggen.

Politie gisteren 09:48

iPads gevonden in Roelofarendsveen

Afgelopen vrijdag, 21 januari heeft een oplettende getuige een vijf iPads gevonden in een blikvanger aan de Breitnerlaan in Roelofarendsveen.

Overige 22 jan. 2022 10:54

Tulpen.nl haalt 3.000 euro op voor stichting MIND

Tulpen.nl in Roelofarendsveen heeft 3.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Op 20 januari werd deze cheque aan Madelon Balm en Lotte de Roode overhandigd. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er in deze tijd aandacht is voor de mentale gezondheid onder jongeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.