Josh Walet

Grote brand in Kerkstraat Hoogmade

Er is een grote brand in de Kerkstraat van Hoogmade. Het dak van de Rooms Katholieke Kerk staat in brand. Meer informatie volgt. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.15.jpeg (foto: Josh Walet)
kerkbrand hoogmade (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16.jpeg (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16-2.jpeg (foto: Josh Walet)

Bij het afbranden van de verf is brand ontstaan in het dak van de kerk. Rook komt zowel bij de toren als aan de andere zijde onder de pannen vandaan. De kerk staat momenteel vol met rook.

UPDATE 13:18 School en woningen in de buurt worden ontruimd in verband met 'valgevaar'. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. De brandweer verzoekt mensen om niet op de brand af te komen. 

UPDATE 14:02: De brandweer heeft de kerk opgegeven. Een groot gedeelte van het dak is ingestort en een toren van de kerk is bezweken in de vlammen.

UPDATE 15:32: De brandweer wacht op het instorten van de kerk. 

UPDATE 15:49: De toren is gevallen.

Vanavond om 19.00 uur is er een bewonersbijeenkomst in De Kromme Does in Hoogmade georganiseerd vanwege de grote brand. Pastoor Glas en hulppastoor Van Aarle zijn hierbij aanwezig, ook burgemeester Marina van der Velde – Menting is aanwezig. Om half 8 komt bisschop van den Hende.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.