Dennis

Grote gaslekkage bij werkzaamheden aan Braassemdreef

Tijdens de werkzaamheden aan de kruising op de Braasemdreef in Roelofarendsveen is er een dienstleiding geraakt, dit veroorzaakte een grote gaslek.

De leiding is gebroken tijdens de werkzaamheden. Een kapotte leiding kan een explosie tot gevolg hebben. De brandweer Roelofarendsveen heeft met die reden in totaal zeven huizen ontruimd. Het is nu wachten op Liander om de lekkage te verhelpen.

Het kruispunt was al afgesloten voor verkeer, maar door de gaslek moeten fietsers en voetgangers nu ook omrijden.

*UPDATE*

13.30 Liander is ter plaatse en denkt nog minimaal 30 minuten nodig te hebben om het lek te dichten. In totaal zijn er vijf woningen ontruimd. Ook de brandweer Rijpwetering kwam ter plaatse.

14:08 Liander heeft de leiding op 2 plaatsen afgesloten, maar het uit het lek spuit nog steeds gas. Op dit moment wordt de leiding opgegraven om een extra afdichting te plaatsen. Het is op dit moment niet aan te geven hoe lang het repareren nog gaat duren.

16:02 De medewerkers van Liander hebben hard gewerkt om de juiste leiding te vinden om een afsluiter te plaatsen. Hiervoor was heel wat graafwerk nodig. De woningen zijn weer vrijgegeven. 

Gaslek Braassemdreef 2.jpg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.