Grote hoeveelheid ketamine ter waarde van € 4,5 miljoen gevonden in onder andere Nieuwe Wetering

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft vorige week bij een grootschalige actie 185 kilo ketamine gevonden in onder andere Nieuwe Wetering. De straatwaarde van het narcosemiddel ligt rond de 4,5 miljoen euro.

De opsporingsdienst doorzocht in het kader van de actie woningen, bedrijfspanden en opslagloodsen in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Vinkeveen, Nieuw-Vennep en Nieuwe Wetering. De FIOD vond naast de ketamine ook vuurwapens, versleutelde telefoons, horloges, tassen, auto’s en in totaal €300.000,- aan contant geld.

Ketamine wordt gebruikt als bedwelmingsmiddel voor zowel dieren als mensen. Een bijwerking van ketamine is hallucineren en uittredingen. Juist die effecten maken het een populaire drugs in de uitgaanswereld.

Twee mannen uit Amsterdam van 54 en 56 zitten vast. Er werden nog drie andere mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten in de zaak. Het OM vermoedt dat de twee mannen geld wit wasten via Spanje, Dubai en Hongkong.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.