Grote hoeveelheid ketamine ter waarde van € 4,5 miljoen gevonden in onder andere Nieuwe Wetering

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft vorige week bij een grootschalige actie 185 kilo ketamine gevonden in onder andere Nieuwe Wetering. De straatwaarde van het narcosemiddel ligt rond de 4,5 miljoen euro.

De opsporingsdienst doorzocht in het kader van de actie woningen, bedrijfspanden en opslagloodsen in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Vinkeveen, Nieuw-Vennep en Nieuwe Wetering. De FIOD vond naast de ketamine ook vuurwapens, versleutelde telefoons, horloges, tassen, auto’s en in totaal €300.000,- aan contant geld.

Ketamine wordt gebruikt als bedwelmingsmiddel voor zowel dieren als mensen. Een bijwerking van ketamine is hallucineren en uittredingen. Juist die effecten maken het een populaire drugs in de uitgaanswereld.

Twee mannen uit Amsterdam van 54 en 56 zitten vast. Er werden nog drie andere mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten in de zaak. Het OM vermoedt dat de twee mannen geld wit wasten via Spanje, Dubai en Hongkong.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.