Dennis

Grote verkeerscontrole in Roelofarendsveen

Vrijdag 11 juni hield de politie, samen met de Douane, Dienst Infra, Landelijke Eenheid, Team Real Time Intelligence Center (RTIC) en team Coördinatie en Executie Taken een grote controle op het parkeerterrein van DOSR in Roelofarendsveen. 

Diverse motoragenten, opvallende en onopvallende politieauto's haalden voertuigen van de wegen in en om Roelofarendsveen en begeleidde die naar de parkeerplaats waar de bestuurders en voertuigen gecontroleerd werden. 

Er zijn diverse bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor overbelading, scherpe uitstekende delen, verkeerde kenteken plaat, 2x rijden zonder rijbewijs, 1x rijden met een ingevorderd rijbewijs, opgeven valse naam en niet voldoen aan ADR.
 
Controle DOSR 1
 
Ook bleken er bij 5 bestuurders nog boetes open te staan. Deze zijn direct ter plaatse door hen betaald.
Er zijn 3 bestuurders aangehouden die positief testte voor het rijden onder invloed van drugs, daarvan is bloed afgenomen.
 
Eén beginnende bestuurder had teveel alcohol gedronken, hij blies 175 Ugl terwijl de maximale toegestane hoeveelheid 88 Ug/l bedraagt.

Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.