Haalt IKC De Lei genoeg geld op met de sponsorloop?

Er is nog steeds hoop bij Kristel van Goozen, de 37-jarige directeur van IKC De Lei in Leimuiden. Samen met de leerlingen, juffen en meesters probeert ze genoeg geld op te halen voor het schoolplein van hun dromen. Daarvoor is in totaal € 70.000, - nodig. In de zomervakantie deden de kinderen al een Heitje voor een Karweitje om geld op te halen, en vanmorgen organiseerde de school een sponsorloop.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

school IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )
Sponsorloop IKC De Lei (foto: )

De leerlingen van De Lei verhuizen 7 en 8 december naar de nieuwe locatie van de gefuseerde scholen en de week erna kinderopvang Snoopy en peuteropvang Olleke Bolleke. Volgens planning zijn op 9 december 2020 de speeltoestellen geplaatst, zodat de kinderen meteen van hun speelplein gebruik kunnen maken. Alle toestellen waar geen budget meer voor is, worden hopelijk later in het jaar geplaatst. Op de lege plekken komen dan stukken gras te liggen.

‘’Gelukkig zijn er ook veel ouders en bedrijven die speeltoestellen willen sponsoren’’, vertelt Kristel. Er is een bedrijf die de speeltunnels sponsort, een ander bedrijf wilt krukjes in de vorm van waterlelies en de duikelrekken betalen, twee ouders die in de tuinenwereld zitten zorgen voor de bomen en planten en weer een ander gaat een muurtje bouwen met de kinderen.

Vanmorgen vond de sponsorloop plaats, waaraan de leerlingen van De Lei, kinderopvang Snoopy en peuteropvang Olleke Bolleke aan mee renden om nog meer geld op te halen. Vol enthousiasme rende iedereen mee rond de nieuwe school.

Om 10.00 uur begonnen de peuters met hun pedagogisch medewerkers aan de sponsorloop, daarna startte om het half uur de volgende groep. Rennend rond de nieuwe school met een stickervel in hun handen was het een heus festijn. De peuters, kleuters en leerlingen van de onderbouw werden gesponsord over de totaliteit van hun deelnamen. De jongens en meisjes van de bovenbouw konden ook per rondje worden gesponsord.

Uiterlijk maandag 21 september moet de knoop doorgehakt zijn, willen de speeltoestellen op tijd geplaatst worden. Op deze dag wordt ook al het geld bij elkaar gelegd en geteld hoeveel de kinderen hebben verdiend met de sponsorloop en de Heitje voor karweitje-weken. De kinderen mogen dan ook zelf het geld in de €eurometer doen. ‘’Super spannend’’, aldus Kristel.

 


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.