Dennis
Blog Overige

Halloween in Kaag en Braassem

Zaterdag 31 oktober is het halloween. Normaal zijn er diverse tochten in onze gemeente. Maar hoe gaat dat in deze coronatijd? Wat mag wel en wat niet? 

''Door de nieuwe coronamaatregelen zijn evenementen verboden. Langs de deuren gaan met Halloween is in georganiseerd verband op dit moment niet toegestaan, omdat dit wordt gezien als evenement. Als u individueel/afzonderlijk (en dus niet: georganiseerd, oproep via social media of flyer, samenkomen op een locatie of lopen in een optocht) langs de deuren gaat en de coronamaatregelen waarborgt, zou dit wel mogen. Hierbij wel het advies om na te gaan of u dit zou moeten willen met het stijgende aantal coronabesmettingen'', aldus gemeente Kaag en Braassem.

Dat laatste zinnetje is mijns inziens best belangrijk. Moeten we het wel willen? En waarom begin ik hier dan over? Om met het laatste te beginnen: Ik kreeg er een aantal vragen over, vandaar dit artikel. Dan het eerste. Moeten we het wel willen? Ik denk dat u zelf oud en wijs genoeg bent om te bepalen of u uw kinderen langs de deuren wilt laten gaan. In voorgaande jaren, zette mensen waar aangebeld mocht worden een lampje voor hun raam. Laten we dat dit jaar weer doen. Zo hoef je iemand die daar niet van gediend is, niet lastig te vallen.

Ik heb nog even contact gehad met Bas van der Ploeg. U weet wel, van de Nokweg in Leimuiden. Of hij zijn tuin weer gaat versieren, liet de Leimuidenaar nog even in het midden. "Ik wil wel dat, als ik iets doe, dat ook veilig verloopt. Ik moet nog even kijken of dat lukken gaat. In Amerika, de bakermat van halloween hebben een aantal mensen een slimme oplossing bedacht om contactloos snoepjes aan de kinderen te geven. Dit gebeurt met een pvc-buis, waardoor de snoepjes vanaf de voordeur naar de kinderen kunnen glijden. Misschien kan ik zoiets ook maken. Want ook als ik niets doe, verwacht ik toch wel dat er kinderen komen kijken. Die wil ik niet teleurstellen".

Dennis


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.