Halloween in Kaag en Braassem

Ondanks de coronacrisis en de daaruit voortkomende maatregelen werd er zaterdag toch nog halloween gevierd op verschillende plaatsen in Kaag en Braassem. Niet zo uitbundig als andere jaren, maar toch zijn er weer de nodige snoepzakjes gevuld.

Het was een rare halloween gisteren. In Roelofarendsveen was het in de schilderswijk, de wijk om de Europaweg en de wijk tussen De Lasso en de Sotaweg een heel stuk rustiger dan andere jaren. Geen grote tenten, huizen die extreem versiert waren of feestjes. Keurig in coronastijl dus.

In De Oevers was het wat drukker. Daar was redelijk uitgepakt en waren een aantal huizen in halloweenstijl. Niet te uitbundig, maar toch. Hier en daar stonden de snoepjes gewoon buiten, zodat er niet gebeld hoefde te worden. Maar bij sommige adressen kon er gewoon gebeld worden en was het een verrassing wie of wat er open deed.

Ook in Leimuiden bij de familie Van der Ploeg aan de Nokweg was het minder uitbundig dan andere jaren. Ook hiet was aan de coronaregels gedacht. Zo vroegen de spoken om de paar minuten of de bezoekers wilde denken aan de 1.5meter afstand en was er een speciale lopende band gemaakt om de kinderen toch snoepjes te kunnen geven. Met 1 druk op de knop ging de band lopen en werd er een enveloppe met wat snoep op gelegd. Aan de andere kant stond geduldig een kind op zijn of haar snoepjes te wachten. Zo kon er toch nog genoten worden van deze rare halloween.

Voor meer foto's: check facebook.com/kaaaenbraassem.nieuws


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.