Josh Walet

Harde lockdown tot en met 19 januari lijkt aanstaande

Op maandagavond om 19:00 uur geeft premier Rutte een toespraak over de coronamaatregelen. Volgens de NOS zal hij een vergaande lockdown aankondigen, waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat. Van scholen en niet-essentiële winkels tot aan musea en kapsalons. 

Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Mogelijk gaan de maatregelen vannacht al in, dit om een run op winkels morgen te voorkomen. Ook zouden contactberoepen hun werk stil moeten leggen en moeten mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Scholen zouden mogelijk vanaf woensdag hun deuren moeten sluiten en net als in het voorjaar over moeten stappen op online onderwijs.

Deze drastische maatregelen zouden volgens het kabinet nodig zijn omdat het aantal coronabesmettingen hard stijgt en de druk op de zorg te groot wordt. Zover als een avondklok zal het vermoedelijk niet komen.

Bron: NOS


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.