Pluto sport
Advertorial Sport

Hardlopen in de herfst? Zo doe je dat!

En zo was het alweer oktober, de maand waarin de klok teruggaat en het 's avonds nog donkerder wordt. Maar ook het seizoen waarin het weer guurder wordt, extra belangrijk dus om de juiste hardloopkleding en accessoires te dragen die past bij het weer. Check snel of je alles in huis hebt en shop de juiste hardloopuitrusting bij Plutosport.

Kleed je volgens het drielagensysteem

Het drielagensysteem is een methode om te bepalen welke bovenkleding je draagt en bestaat – surprise, surprise - uit drie kledingstukken. Als eerste laag wordt vaak gekozen voor een ondershirt, beter bekend als thermoshirt. Deze laag draag je direct op het lichaam, belangrijk dus dat deze comfortabel zit en niet irriteert. De tussenlaag van het drielagensysteem is een hardloopshirt, afhankelijk van jouw eigen voorkeur kan dit met lange óf met korte mouwen zijn. De buitenlaag is een inkoppertje, dat is de hardloopjas! Het fijne van een hardloopjas is dat deze niet alleen wind (en soms ook regen) buiten de deur houdt, maar hardloopjassen zijn vaak ook voorzien van hele handige (afsluitbare) zakken. Perfect voor je sleutels en telefoon dus!

Val op in het donker met de juiste verlichting

Besteed tijdens deze herfstachtige dagen meer aandacht aan je zichtbaarheid op straat, vooral als je van plan bent om in het donker te gaan hardlopen. Draag een reflectievest of reflecterende band om je arm of schoen. Check ook altijd of het reflectievest zowel aan de voor- als achterkant een lampje heeft, verkeer kan tenslotte van alle kanten komen! Je medeweggebruikers zien je dan al van ver waardoor ze je niet over het hoofd zien.  

Koud weer op komst? Bescherm je hoofd en handen! 

Naar mate de maanden voorbijgaan neemt de kans op vorst ook toe. Natuurlijk is dit geen reden om te stoppen met hardlopen, het is wel aan te raden om dan je hoofd en handen goed te beschermen. Zijn de temperaturen lager dan 10 graden? Draag dan hoofdbescherming zoals een nekwarmer, hardloopmuts of hardloopband. Draag bij een temperatuur van 5 graden of lager ook altijd handschoenen en dan niet het paar dat je draagt als er sneeuw ligt, maar speciale hardloophandschoenen. Goede hardloophandschoenen zijn gemaakt van ademend materiaal, en houden kou en wind tegen. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.