Dennis

Herenboeren-boeren gezocht voor Herenboeren aan den Drecht

Boer zoekt vrouw? Nee, boerderij zoekt boer. Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden heeft namelijk grond en een gevulde coöperatie, maar nog geen boeren. En ze zoeken niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren.

Het aantal herenboerderijen in Nederland groeit. Op dit moment kent Nederland negen herenboerderijen. In Leimuiden start binnenkort de tiende. Een herenboerderij is een kleinschalige, biologische boerderij die maximaal 200 huishoudens van voedsel voorziet. Recentelijk gingen wij langs bij Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden. Daar wordt straks elke week voedsel geoogst, waar pakketten van gemaakt worden.

De eerste stappen daarvoor zijn gezet, maar voor het ook daadwerkelijk zover is moet er nog een hoop gebeuren. Een ingestorte schuur moet omgetoverd worden tot kippenschuur, een boomgaard moet geplant worden, een stal voor de koeien bouwen en een belevingstuin aanleggen. Het is een greep uit wat nog moet gebeuren.

Maar dat is niet alles. Om de huishoudens straks een goed functionerend bedrijf te bieden, zijn er boeren nodig. Niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren. Met andere woorden, mensen die als agrarisch bedrijfsleider ten dienste van de coöperatie aan de slag willen op een gemengd bedrijf. Misschien ben of ken jij wel iemand die straks groenten, fruit en vlees produceert voor de 200 huishoudens die lid zijn van de coöperatieve Herenboerderij?


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.