Dennis

Herenboeren-boeren gezocht voor Herenboeren aan den Drecht

Boer zoekt vrouw? Nee, boerderij zoekt boer. Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden heeft namelijk grond en een gevulde coöperatie, maar nog geen boeren. En ze zoeken niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren.

Het aantal herenboerderijen in Nederland groeit. Op dit moment kent Nederland negen herenboerderijen. In Leimuiden start binnenkort de tiende. Een herenboerderij is een kleinschalige, biologische boerderij die maximaal 200 huishoudens van voedsel voorziet. Recentelijk gingen wij langs bij Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden. Daar wordt straks elke week voedsel geoogst, waar pakketten van gemaakt worden.

De eerste stappen daarvoor zijn gezet, maar voor het ook daadwerkelijk zover is moet er nog een hoop gebeuren. Een ingestorte schuur moet omgetoverd worden tot kippenschuur, een boomgaard moet geplant worden, een stal voor de koeien bouwen en een belevingstuin aanleggen. Het is een greep uit wat nog moet gebeuren.

Maar dat is niet alles. Om de huishoudens straks een goed functionerend bedrijf te bieden, zijn er boeren nodig. Niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren. Met andere woorden, mensen die als agrarisch bedrijfsleider ten dienste van de coöperatie aan de slag willen op een gemengd bedrijf. Misschien ben of ken jij wel iemand die straks groenten, fruit en vlees produceert voor de 200 huishoudens die lid zijn van de coöperatieve Herenboerderij?


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.