Dennis

Herenboeren-boeren gezocht voor Herenboeren aan den Drecht

Boer zoekt vrouw? Nee, boerderij zoekt boer. Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden heeft namelijk grond en een gevulde coöperatie, maar nog geen boeren. En ze zoeken niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren.

Het aantal herenboerderijen in Nederland groeit. Op dit moment kent Nederland negen herenboerderijen. In Leimuiden start binnenkort de tiende. Een herenboerderij is een kleinschalige, biologische boerderij die maximaal 200 huishoudens van voedsel voorziet. Recentelijk gingen wij langs bij Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden. Daar wordt straks elke week voedsel geoogst, waar pakketten van gemaakt worden.

De eerste stappen daarvoor zijn gezet, maar voor het ook daadwerkelijk zover is moet er nog een hoop gebeuren. Een ingestorte schuur moet omgetoverd worden tot kippenschuur, een boomgaard moet geplant worden, een stal voor de koeien bouwen en een belevingstuin aanleggen. Het is een greep uit wat nog moet gebeuren.

Maar dat is niet alles. Om de huishoudens straks een goed functionerend bedrijf te bieden, zijn er boeren nodig. Niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren. Met andere woorden, mensen die als agrarisch bedrijfsleider ten dienste van de coöperatie aan de slag willen op een gemengd bedrijf. Misschien ben of ken jij wel iemand die straks groenten, fruit en vlees produceert voor de 200 huishoudens die lid zijn van de coöperatieve Herenboerderij?


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.