Dennis

Heropening brandweerkazerne Leimuiden

Zaterdagmiddag is de kazerne van de brandweer Leimuiden, na een flinke verbouwing, officieel geopend. Vlak voor de heropening werd het korps nog even snel opgeroepen voor een voertuigbrand op de A4.

Maar ten tijde van  de heropening was het korps weer keurig spik en span terug op de kazerne. Na de nodige speeches van ploegchef Patrick Escherich, regionaal commandant Hans Zuidijk en het overhandigen van een cadeau door de personeelsvereniging, verrichtte Escherich en Zuidwijk de officiële opening. Onder prio 1 kwam de brandweer aangereden, werd de grote schaar uit de auto gehaald en knipte beide heren een stang door die voor de deur was geplaatst.

Tekst gaat door onder de foto.

Brandweerwagen Leimuiden

Hierna konden de aanwezigen de vernieuwde kazerne bekijken. Door de verbouwing  is er voor het korps een nette douchegelegenheid, heeft men een mooie bar en een even zo fraai dakterras. In die bar werd vrijdagavond een wand met daarop een schitterende foto en een plattegrond van Leimuiden onthuld. Dit was voor het korps een complete verrassing. Ook kon de brandweerauto bekeken worden en was er een stand met informatie over het werk van de brandweer om nieuwe mensen voor het korps te werven.

Tekst gaat door onder de foto.

Vernieuwde kazerne

Met het opknappen van de kazerne, die mede door de 40 zonnepanelen zo goed als energie neutraal is, kan de Leimuidense brandweer weer jaren vooruit.

Tekst gaat door onder de foto.

Plattegrond Leimuiden

 

Meer foto's van de opening vindt u hier.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.