GGD Hollands Midden

Hertesten: heeft dat zin?

Het blijkt steeds vaker voor te komen dat mensen zich in een korte periode laten hertesten op het coronavirus bij de GGD. Maar is dit zinvol?

Negatieve uitslag

Heb je een negatieve testuitslag gekregen, maar veranderen je klachten even later? Dan kan het zinvol zijn om je nog eens te laten testen. Het is namelijk een mogelijkheid dat je in het eerste geval een verkoudheidsvirus had en later alsnog met het coronavirus te maken hebt. ‘’Zeker als iemand in je omgeving positief getest is op het nieuwe coronavirus, is het belangrijk dat je je nogmaals laat testen als je klachten veranderen’’, zo meldt de GGD.

Positieve uitslag

Heb je een positieve uitslag gekregen? Dan heeft het geen zin om je binnen korte tijd opnieuw te laten testen. ‘’Zeker niet als je klachten niet zijn veranderd of als je hersteld bent en dus geen symptomen meer hebt’’, legt GGD uit. ‘’De vuistregel is: je bent niet meer besmettelijk wanneer je 24 uur geheel klachtenvrij bent én er minimaal 7 dagen verstreken zijn sinds het begin van de klachten (de ‘eerste ziektedag’).’’

Zit er een langere tijd tussen? Dan is de situatie anders. ''Dat is als je bijvoorbeeld al 2 maanden geleden een positieve testuitslag had, je tussendoor hersteld was en je opnieuw klachten krijgt die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus. Dan is het wel zinvol om je opnieuw te laten testen.''


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.